SEGRE
Alumnes de Secundària en una classe de l’institut Ronda de Lleida ciutat.

Alumnes de Secundària en una classe de l’institut Ronda de Lleida ciutat.JORDI ECHEVARRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El trasllat de famílies que han apostat per viure i teletreballar a les comarques del Pirineu arran de la pandèmia ha propiciat un increment d’alumnes als centres educatius d’aquest territori.

La coordinadora d’Educació a l’Alt Pirineu i Aran, Rosa Marsol, va assegurar ahir que el departament ha notat l’efecte del trasllat de noves famílies, “sobretot de l’àrea metropolitana de Barcelona i amb segones residències” a la zona, que ha fet incrementar el nombre d’alumnes “bàsicament en comarques més turístiques com la Cerdanya (per exemple, Prullans) o la Val d’Aran”.

El Govern va fer a Oliana per primera vegada una presentació específica del curs a les comarques del Pirineu. Prop de 10.000 alumnes d’Infantil, Primària, ESO, Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Mitjà de l’Alt Pirineu i Aran van començar les classes. L’acte va coincidir amb l’entrada en funcionament del nou institut escola d’Oliana, el primer del Pirineu i quart de la província. El centre té més de 200 estudiants. L’ajuntament d’Oliana i el Govern firmaran un conveni per compartir qüestions relatives al finançament i el cost de les obres a l’edifici que acull els alumnes de Primària, de titularitat municipal.

tracking