SEGRE

MUNICIPIS POLÍTICA

Els edils de Junts a Sant Ramon presenten una moció contra el seu alcalde amb l'aval d'ERC

El primer edil, el juntaire Aleix Bochaca, va dir el maig que s'apartaria del càrrec però després ho va descartar || L'acusen d'“individualista i poc transparent” i proposen el tinent d'alcade com a substitut

Imatge del ple del 24 de maig en el qual Bochaca va anunciar que deixaria l’alcaldia el 3 de setembre.

Imatge del ple del 24 de maig en el qual Bochaca va anunciar que deixaria l’alcaldia el 3 de setembre.X.S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els quatre regidors de Junts a Sant Ramon, formació que governa per majoria absoluta amb cinc edils, han presentat una moció de censura contra el seu alcalde, Aleix Bochaca. En un comunicat fet públic ahir, els edils afirmen que Bochaca “s’ha allunyat de forma unilateral dels objectius que ens havíem marcat a l’inici del mandat”.

En el comunicat, els edils assenyalen, a més a més, que en repetides ocasions s’ha requerit a l’alcalde que “canviés la seua actitud individualista i poc transparent”.

Bochaca afirma que “a mi m’ha votat el poble i no renunciaré a l’alcaldia” L’encara alcalde deixarà demà el consell i continua pendent si relleva un altre edil a la Diputació

En un ple el passat 24 de maig es va introduir un punt en l’ordre del dia per canviar l’organització i el cartipàs municipal. Si bé inicialment Bochaca va acceptar realitzar els canvis, també va anunciar en el mateix plenari que deixaria l’alcaldia el 3 de setembre després de les festes locals. Tanmateix, recentment Aleix Bochaca va manifestar que “a mi m’ha votat el poble i no renunciaré a l’alcaldia”.

Per als edils de Junts aquest últim extrem suposa un “bloqueig” de la situació, per la qual cosa finalment han firmat una moció de censura contra l’alcalde i una proposta de nou alcalde en la figura de Josep Maria Ribera Currià, que actualment és el primer tinent d’alcalde. A la moció, que es va presentar ahir dilluns, s’han adherit també els dos edils d’ERC que han estat molt crítics amb Bochaca des de l’inici del mandat.

Els regidors demanen que en el termini legal de deu dies es convoqui un plenari per votar la moció de censura. Entre les crítiques a l’alcalde destaquen els tres recursos contenciosos interposats contra el consell comarcal de la Segarra pel tema de l’aigua. Per la seua part, el mateix Bochaca va manifestar que no té cap informe desfavorable dels tècnics i que “si tan malament ho hagués fet el poble no m’hauria votat en quatre ocasions per majoria absoluta”. Aleix Bochaca va entrar a l’ajuntament com a alcalde fa catorze anys rellevant Antoni Oliva.

D’altra banda, demà dimecres el seu grup al consell de la Segarra el rellevarà també del càrrec de conseller comarcal. En aquest cas, tanmateix, el motiu rau en una decisió política perquè que totes les poblacions tinguin representació en el consell durant el mandat.

D’altra banda, Bochaca tenia pendent el mes de juny passat rellevar l’alcalde de Ribera d’Ondara, Francesc Sabanés, com a diputat provincial, després que a inicis del present mandat pactessin repartir-se el càrrec, però Sabanés es va negar a complir la seua part del tracte.

Sisena censura en el que va de mandat a Lleida

La de Sant Ramon és la sisena moció de censura en un ajuntament o consell de Lleida en el que va de mandat, que va començar després de les eleccions del maig del 2019. La primera va ser la del consell comarcal del Sobirà, només 41 dies després de la investidura de Gerard Sabarich, que va ser substituït per Carles Isús. El van seguir Maldà (ERC i la CUP contra Junts); Ponts (ERC i dos independents contra Junts); Cervera (ERC, CUP i SiF contra Junts) i Gimenells (PP i PSC contra Som Poble). Hi ha hagut, a més, vuit canvis més d’alcaldia per pactes o renúncies.

tracking