SEGRE

INFRAESTRUCTURES COMUNICACIONS

Tanquen el pont que uneix Oliana i Peramola al caure les baranes

Els dos ajuntaments reclamen des de fa anys que s'actuï

Joan Puig mostra les tanques que han col·locat arran de la caiguda de part de les baranes.

Joan Puig mostra les tanques que han col·locat arran de la caiguda de part de les baranes.C.SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Peramola i Oliana han tancat l’accés principal que uneix els dos municipis. Es tracta de la carretera que inclou el pont de la palanca de Tragó, que creua el Segre, on a última hora de la tarda de diumenge es van despenjar part de les baranes de seguretat.

Els veïns utilitzen diàriament aquesta via per desplaçar-se entre ambdós municipis al ser un accés més directe i ràpid. Fins que es repari hauran d’utilitzar la carretera C-14 per enllaçar amb la via que transcorre sobre el pont de Nuncarga.

Feia anys que tots dos ajuntaments treballaven per reforçar la seguretat de la passarel·la, molt deteriorada pel pas del temps i la falta de manteniment. Primer van sol·licitar ajuda a la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE). La CHE va ser l’encarregada de construir el pont el 1983 com a reposició pels danys de les riuades del 1982, però va rebutjar que la titularitat de l’estructura fos seua i va descartar fer-se càrrec de la millora. Finalment, serà la Diputació que assumirà les obres, valorades en més de 160.000 euros.

El tinent d’alcalde de Peramola, Joan Puig, va explicar que la Diputació ja tenia previst executar la millora de la palanca abans que acabés l’any, però que ara la durà a terme amb caràcter d’urgència “per poder reobrir el pas com més aviat millor”. Substituiran la majoria de les sirgues que suporten l’estructura, les baranes de seguretat i el paviment.

tracking