SEGRE

ANIMALS LESIONS

Un gos ataca i fereix un adolescent al Pla d'Urgell

L'ajuntament busca l'amo de l'animal

Una de les cames del jove, plena d’esgarrapades i mossegades.

Una de les cames del jove, plena d’esgarrapades i mossegades.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de Vilanova de Bellpuig busca el propietari d’un gos de raça pastor belga malinois que va aparèixer dissabte passat al municipi i va atacar un adolescent de 14 anys, a qui va mossegar i va esgarrapar a les cames. L’agressió es va produir dissabte a la nit, quan diversos joves que jugaven a pilota en una zona pròxima a l’escola es van sentir intimidats per la presència d’un gos. Pel que sembla, els nois van evitar l’animal i es van col·locar rere unes reixes a la zona escolar.

Tanmateix, el gos va aconseguir saltar-les i es va abalançar sobre ells, atrapant un jove que va tirar a terra mentre que els altres s’escapaven, pujant a un tobogan pròxim. Encara que el noi es va poder incorporar, l’animal va continuar mossegant-lo i esgarrapant-li les cames i va ser necessària la intervenció de diverses persones per poder separar-los.

La família del jove va posar el cas en coneixement dels Mossos, que han obert diligències, mentre que el consistori de Vilanova de Bellpuig es va fer càrrec de l’animal, que no portava xip. El jove va ser traslladat al CAP de Mollerussa, on li van curar les ferides.

El consistori s’ha fet càrrec de l’animal i el derivarà a una protectora si no apareix l’amo

L’ajuntament ha publicat a les xarxes socials la imatge de l’animal perquè el seu propietari se’n faci càrrec o perquè aquelles persones que el coneguin puguin aportar informació. Alguns veïns han manifestat tenir indicis de qui podria ser el propietari, que podria ser denunciat.

En el cas que ningú se’n faci càrrec, el consistori haurà d’iniciar els tràmits per portar-lo a una protectora d’animals o un refugi, un equipament que ara per ara no hi ha a la comarca del Pla d’Urgell, malgrat les reivindicacions de molts dels seus veïns.

tracking