SEGRE

MUNICIPIS RETRIBUCIONS

Antifrau qüestiona 8 anys de pagaments a edils del Palau d'Anglesola

El consistori inicia contactes amb ells per buscar solucions

L'ajuntament del Palau d'Anglesola.

La Junta Electoral obliga a despenjar una pancarta d'Amnistia a l'ajuntament del Palau d'Anglesola

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una investigació de l’Oficina Antifrau de Catalunya qüestiona pagaments de l’ajuntament del Palau d’Anglesola a edils durant mandats anteriors. En total van ascendir a 162.000 euros des del 2011 fins al 2019. Aquest organisme va apreciar presumptes irregularitats en indemnitzacions a diferents càrrecs electes i va remetre un informe al consistori. Aquest, al seu torn, ha obert un procediment administratiu per reparar qualsevol actuació que no s’ajusti a la normativa.

L’alcalde, Francesc Balcells, va explicar que l’ajuntament busca una solució “legal” i que no ocasioni perjudicis als qui han estat regidors a l’ajuntament. Per a això, es preveuen reunions amb els advocats de les persones afectades per buscar possibles solucions. La investigació d’Antifrau i les mesures que plantejarà el consistori s’abordaran també en el ple municipal.

L’alcalde va remarcar que les indemnitzacions a edils es van pagar de forma “transparent i pública”, però va reconèixer que va acceptar les tesis de l’Oficina Antifrau, que qüestiona el procediment per atorgar-les. En aquest sentit, Balcells va recordar que un edil pot cobrar un salari, o bé indemnitzacions per assistir a plens i juntes. Va apuntar que no sempre se’ls va retribuir per aquestes vies, “la qual cosa no significa que no hagin prestat un servei al poble”.

Balcells va assegurar que totes les persones els cobraments de les quals es qüestionen han presentat recursos.

tracking