SEGRE

SUCCESSOS DENÚNCIA

Danys de més de 20.000 € per actes vandàlics als botellons de Sort

Dissabte a la matinada van trencar els vidres d'un tractor i també n'hi ha hagut en altres caps de setmana || L'ajuntament demana més vigilància als Mossos

Els vàndals van trencar els vidres d’aquest tractor a martellades.

Els vàndals van trencar els vidres d’aquest tractor a martellades.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Ramaders de Sort han denunciat desperfectes vandàlics que van patir el cap de setmana passat durant un botelló a la capital del Pallars Sobirà. Concretament, es tracta d’afectats amb finques a la zona de les Vernedes i l’últim episodi es va produir la matinada de dissabte passat, quan desconeguts van trencar a martellades els vidres i les portes d’un tractor.

Els danys poden arribar a suposar una despesa de més de 20.000 euros al ramader. A més, en anteriors caps de setmana han aparegut trencats retrovisors de mitja dotzena de vehicles d’un taller mecànic, fils del bestiar tallats, arquetes del reg arrancades o pilons de portes destrossades. Els afectats reclamen solucions.

En les últimes setmanes hi ha hagut incidents d’aquest tipus a Alpicat, la Seu d’Urgell i Agramunt

Francesc Bertran, president de la comunitat de regants de les Vernedes i representant dels afectats, va dir que “els danys són importants”.

Per la seua part, l’alcalde de Sort, Baldo Farré, va explicar ahir que “aquest matí hem parlat amb els Mossos d’Esquadra per buscar fórmules per evitar que aquestes situacions es tornin a repetir”.

Els botellons van començar a principis del mes d’agost, coincidint amb la festa major, i principalment es produeixen a l’entorn del camp de futbol, les Vernedes i el castell. L’alcalde també va afegir que “entenem que els joves busquin alternatives per divertir-se, però això no ha de representar una falta de respecte i civisme. Condemnem qualsevol classe d’acte vandàlic”.

Així mateix, els ramaders estan preocupats perquè en poques setmanes el bestiar baixarà de la muntanya i si segueixen els actes vandàlics temen mals majors. Els animals podrien escapar-se i anar a altres finques o fins i tot a la carretera C-13 si trenquen els filats o accedeixen als prats.

Durant les últimes setmanes també hi ha hagut incidents per botellons a Alpicat, la Seu d’Urgell i Agramunt, tots coincidint amb les seues festes majors.

Els vàndals van trencar els vidres d’aquest tractor a martellades.

Els vàndals van trencar els vidres d’aquest tractor a martellades.ACN

tracking