SEGRE

AIGÜES SEQUERA

La falta de pluges deixa la cua dels pantans sense aigua

La conca del Segre està en situació de prealerta per sequera || Els embassaments, per sota de la mitjana de l'últim lustre

La cua del pantà d’Oliana, amb petjades de senglars.

La cua del pantà d’Oliana, amb petjades de senglars.C, DIAZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’escassetat de pluges durant l’estiu ha deixat els pantans de Lleida amb la meitat de les reserves o menys coincidint, a més, amb les últimes setmanes de la campanya de regadiu, un dels grans usos de l’aigua dels embassaments. En la majoria dels casos, el nivell de l’aigua és inferior al de la mitjana dels últims cinc anys per les mateixes dates. Per exemple, el pantà d’Oliana emmagatzema 39 hectòmetres i està al 47%, gairebé un 20% menys que la mitjana, i el de Rialb compta actualment amb 159 hectòmetres, està al 39%, amb un 20% menys de reserves.

Aquesta situació ha deixat les cues dels pantans al mínim d’aigua i posa a la vista els llots del llit. A la cua del pantà d’Oliana, per exemple, poden veure’s les petjades de senglars que han creuat el curs sec.

L’absència de neus durant l’hivern passat (que amb el desglaç aboquen als rius) i l’escassetat de pluges en els últims mesos han contribuït a aquesta situació.

Segons dades de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre, la conca del riu Segre es troba en una situació de prealerta, mentre que el conjunt del marge esquerre de l’Ebre segueix en sequera o en una situació pròxima a la sequera.

La cua del pantà d’Oliana, amb petjades de senglars.

La cua del pantà d’Oliana, amb petjades de senglars.C, DIAZ

tracking