SEGRE

SUCCESSOS INVESTIGACIÓ

Arrestats a Olius en una altra operació contra plantacions de marihuana

Els acusats vivien en tendes de campanya i aprofitaven l'aigua del riu per regar 1.510 plantes || Es trobaven ocultes en un bosc de difícil accés

Un dels camps de cultiu que els Mossos d’Esquadra van localitzar vora el curs del riu Cardener.

Un dels camps de cultiu que els Mossos d’Esquadra van localitzar vora el curs del riu Cardener.MOSSOS D’ESQUADRA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els Mossos d’Esquadra van detenir dimarts dos homes, de 30 i 38 anys i ambdós de nacionalitat albanesa, acusats de conrear unes 1.500 plantes de marihuana a Olius.

Segons va informar ahir la policia catalana, a començaments d’agost van tenir coneixement de la possible existència d’una plantació de marihuana al costat del curs del riu Cardener, dins del terme municipal d’Olius, situada en una zona boscosa de difícil accés. Després d’unes primeres investigacions, els agents van localitzar un tancament perimetral fet amb branques i pins que circumdaven una zona del bosc.

Davant d’aquests fets, es van endinsar en el terreny fins que van localitzar dos plantacions de marihuana separades per un sender.

La investigació va culminar la matinada de dimarts passat, quan es va engegar un dispositiu policial per intentar localitzar els responsables de la plantació.

Pel que sembla, els autors dels fets havien desbrossat i aplanat dos zones de bosc per instal·lar-hi un cultiu extens de marihuana, aprofitant un ecosistema ideal i l’aigua del riu Cardener per regar la plantació. Van localitzar 1.510 plantes de marihuana en diferents estats de creixement distribuïdes en els dos camps de cultiu, 123 branques en procés d’assecatge i una bossa amb més de 200 grams de cabdells.

Entre aquests camps es van localitzar dos tendes de campanya i una zona de cuina on hi havia dos homes, que presumptament s’encarregaven de vigilar i conrear la plantació.

Havien preparat tota una infraestructura de reg amb embassaments artificials, on emmagatzemaven l’aigua de la pluja i del riu per regar les plantes. Els detinguts, acusats d’un presumpte delicte contra la salut pública, tenien previst passar ahir a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Solsona. Amb aquesta operació ja són vuit les plantacions desmantellades pels Mossos en una setmana a les comarques lleidatanes.

D’altra banda, la Policia Nacional va desmantellar recentment tres macroplantacions amb 8.200 plantes de marihuana a Roda d’Isàvena (Osca) i van intervenir 10 quilos de speed. L’operatiu es va saldar amb dotze detinguts de nacionalitat albanesa i espanyola. Cinc d’ells han ingressat a la presó.

Un dels camps de cultiu que els Mossos d’Esquadra van localitzar vora el curs del riu Cardener.

Un dels camps de cultiu que els Mossos d’Esquadra van localitzar vora el curs del riu Cardener.MOSSOS D’ESQUADRA

tracking