SEGRE

Desmantellada una nova plantació de marihuana a Lleida

Aquest cop, a Coll de Nargó, amb 2.000 plantes, i ja en són més de 8.000 en 9 intervencions en poc més d'una setmana

La plantació desmantellada a Coll de Nargó.

Desmantellada una nova plantació de marihuana a LleidaMossos d'Esquadra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els Mossos d'Esquadra han desmantellat una plantació de marihuana que hi havia en una zona boscosa aïllada i de difícil accés de Coll de Nargó (Alt Urgell). Els agents van localitzar aquest dimecres unes 2.000 plantes en aquest lloc, on també hi havia un campament equipat amb un fogó de gas, estris de cuina i altres objectes on els cuidadors de la plantació podien menjar. El mateix dia, el jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia a la Seu d'Urgell va autoritzar la crema de les plantes i els mossos, amb la col·laboració dels Agents Rurals i els Bombers, va procedir a destruir-les de manera controlada. La policia catalana ha obert una investigació per identificar a les persones que gestionaven la plantació.

Els Mossos d'Esquadra de la Regió Policial de Ponent han alertat d'un augment "exponencial" de plantacions de marihuana a Lleida i també a la resta de Catalunya. Una de les principals preocupacions és que el perfil del traficant ha passat de ser una persona que cultivava una vintena de plantes per al seu consum i que en venia la resta, a un grup criminal, format majoritàriament per albanesos, que cultiven grans extensions de terreny.

Els Mossos calculen que en els últims 4 anys, tant el nombre de plantes comissades i destruïdes com les actuacions policials per desmantellar plantacions s'han gairebé doblat. Només en poc més d'una setmana, els Mossos han comissat més de 8.000 plantes en 9 intervencions a les comarques lleidatanes, que s'han saldat amb, de moment, 3 detinguts.

La primera intervenció policial a l'exterior es va fer dimecres de la setmana passada a Alcoletge (Segrià) i es van comissar 226 plantes de marihuana. Seguidament, els Mossos van trobar i destruir 495 plantes més a Corbins (Segrià), 126 i 114 en dues intervencions a Torres de Segre (Segrià), 59 a Gimenells (Segrià), 421 a Torrebesses (Segrià), 3.244 a Castelldans (Garrigues) i 1.592 a Bovera (Garrigues).

També hi havia un campament equipat amb un fogó de gas, estris de cuina i altres objectes on els cuidadors de la plantació podien menjar.

Desmantellada una nova plantació de marihuana a LleidaMossos d'Esquadra

tracking