SEGRE

EQUIPAMENTS TERCERA EDAT

Famílies de Mollerussa inverteixen 10 milions en una gran residència

Tindrà 140 places, amb trenta pisos complementaris, en un edifici de 6.500 m

L’edifici municipal de Cal Castelló, que quedarà integrat a aquest complex de la residència.

L’edifici municipal de Cal Castelló, que quedarà integrat a aquest complex de la residència.J. GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un grup promotor privat format per famílies de Mollerussa impulsa un nou projecte que permetrà habilitar una nova residència i centre de dia al recinte que envolta l’edifici municipal de Cal Castelló. La inversió ascendeix a deu milions d’euros. L’objectiu principal d’aquests inversors és suplir la falta de places de residència a la capital del Pla d’Urgell.

El nou edifici, d’uns 6.500 metres quadrats de superfície, es construirà al voltant de Cal Castelló i permetrà habilitar entre 120 i 140 places de residència, de les quals un 50% seran habitacions individuals. A això, cal sumar una trentena de places de centre de dia.

Aquesta residència se situarà a la part posterior de Cal Castelló (entre els carrers Cervera i Ferrer Busquets) i constarà d’una planta baixa més quatre plantes superiors. Seran, segons marca el projecte inicial, instal·lacions modernes, lluminoses, accessibles i adaptades a les necessitats i diferents nivells de dependència dels residents, amb unitats de convivència inferiors a 20 persones. També planteja recursos innovadors per a l’estimulació física, cognitiva i emocional dels residents.

Així mateix, el projecte contempla la construcció d’un altre edifici amb una trentena d’habitatges, ocupant 3.000 metres quadrats en un dels laterals de Cal Castelló, amb serveis complementaris encara per determinar.

La nova residència es construirà sobre uns terrenys privats i Cal Castelló continuarà sent un edifici municipal encara que el consistori estudia ara quins usos haurà de tenir. L’ajuntament de Mollerussa va adquirir el 2015 l’edifici Cal Castelló, amb el principal objectiu de preservar edificis característics i amb història de la ciutat, un espai que inicialment es va plantejar com a seu d’activitats culturals i zona verda.

En l’actualitat, Mollerussa només compta amb una quarantena de places de residència i centre de dia a Cal Jaques, que gestionen els Germans de la Creu Blanca. El nou projecte cobrirà, doncs, una demanda llargament reivindicada pels veïns, que en molts casos s’han vist obligats a buscar places de residència al Palau, Bellvís o Vilanova.

L’edifici municipal de Cal Castelló, que quedarà integrat a aquest complex de la residència.

L’edifici municipal de Cal Castelló, que quedarà integrat a aquest complex de la residència.J. GÓMEZ

tracking