SEGRE

ESPAIS NATURALS REGULACIÓ

Sant Esteve de la Sarga instal·la portes a Mont-rebei per tancar-lo davant possibles emergències

Mesura preventiva per regular el tram municipal del camí natural, a l'espera del pla d'usos del congost || Plafons informatius sobre el perill de despreniments i recomanacions de pas

La porta instal·lada abans del pont de Sant Jaume.

La porta instal·lada abans del pont de Sant Jaume.AJUNTAMENT DE SANT ESTEVE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Sant Esteve de la Sarga ha instal·lat dos portes al congost de Mont-rebei per controlar el pas pel tram municipal del sender i poder tancar-lo en cas d’emergència. L’alcalde, Jordi Navarra, va assegurar que aquest és el primer pas per regularitzar l’accés al congost, a l’espera de disposar del pla d’usos que ja redacten les diputacions de Lleida i Osca, a fi d’evitar aglomeracions en aquest espai natural protegit.

Les dos portes s’han instal·lat al pont de Sant Jaume i a la zona del túnel al camí excavat sota la balma. Són els dos extrems per on transcorre el sender pel terme municipal de Sant Esteve. També s’han instal·lat cartells que adverteixen els turistes del perill de despreniments i assenyalen que, a partir d’aquest punt, cada persona creua el sender sota la seua pròpia responsabilitat. Així mateix, inclouen recomanacions de pas.

Les portes s’han instal·lat al pont de Sant Jaume i al túnel excavat a la roca

Navarra va assegurar que les portes només es tancaran davant d’emergències, com ara incendis o situacions meteorològiques adverses, o “si l’ajuntament creu que hi ha perill imminent d’esllavissades que puguin afectar la seguretat de les persones”.

Va afegir que el perill a la zona sempre existeix i que “l’important és minimitzar-lo”. Per a Navarra aquesta mesura vol garantir l’obertura del congost el major temps possible en benefici del turisme i de les empreses que viuen de Mont-rebei, però sense que el consistori s’hagi de responsabilitzar davant de qualsevol accident.

“El consistori no pot assumir responsabilitats en cas que es produeixin accidents o allaus, és un ajuntament petit i no podem afrontar-ho. L’important davant de tot és la seguretat de les persones”, va dir Navarra.

L’actuació ha estat finançada pel consistori de Sant Esteve, que ha invertit vora 6.000 euros en la fabricació d’aquestes portes. El consell del Jussà també ha col·laborat en els cartells.

D’altra banda, el departament d’Interior de la Generalitat ha instal·lat al camí del congost a Àger, en un punt entre el pont del Siegué i el congost, un botó d’emergències connectat amb el 112.

En aquesta zona del congost no hi ha cobertura de telefonia mòbil i a través d’aquest botó es podrà avisar els serveis d’emergència i seguretat sobre qualsevol incident que es produeixi a la zona del congost.

La porta instal·lada abans del pont de Sant Jaume.

La porta instal·lada abans del pont de Sant Jaume.AJUNTAMENT DE SANT ESTEVE

tracking