SEGRE

SUCCESSOS VANDALISME

Calen foc a la microdeixalleria d'Artesa de Lleida i fan pintades

Va ocórrer la matinada d'ahir i l'ajuntament ja ho ha denunciat als Mossos

Estat en el qual va quedar la  microdeixalleria després de l’incendi.

Estat en el qual va quedar la microdeixalleria després de l’incendi.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Acte vandàlic ahir a la matinada a Artesa de Lleida. Una o diverses persones van calar foc a la microdeixalleria que hi ha al recinte esportiu i van fer pintades contra els Mossos d’Esquadra en diverses parets, entre les quals les de l’església. L’ajuntament ja ho ha denunciat davant de la Policia Autonòmica, que investiga els fets.

Els Bombers de la Generalitat van rebre a les 2.28 hores l’avís d’un incendi de contenidors i fins al lloc va acudir una dotació que, a l’arribar, va comprovar que el foc ja estava desenvolupat i havia calcinat diversos contenidors. El porxo també va quedar danyat.

El consistori calcula que els danys a la instal·lació poden ascendir a més de 10.000 euros

L’alcalde d’Artesa de Lleida, Pere Puiggròs, va explicar que “s’ha produït aquesta matinada i està clar que ha estat intencionat perquè també han aparegut pintades”.

El consistori calcula que els danys a la microdeixalleria, que gestiona el consell comarcal, poden ascendir a més de 10.000 euros. Aquesta és la instal·lació que serveix per tirar les escombraries que no es recullen amb el sistema porta a porta. Es tracta de roba i calçat, oli de cuina utilitzat, bombetes i fluorescents, piles, tóners, pintures, vernissos i dissolvents i càpsules de cafè, entre altres elements.

Quant a les pintades, una va aparèixer a la mateixa deixalleria, a la rampa d’accés, i hi diu “Fuck Mossos”. En altres pintades es llegeix “Mossos morts”, “Mort als xivatos! Els de sempre al comandament”, “Mort als xivatos”. Des del consistori van informar que desconeixen qui ha pogut fer aquests actes vandàlics.

D’altra banda, els Bombers de la Generalitat van donar per extingit ahir cap a la una de la matinada l’incendi de vegetació agrícola que es va declarar divendres a la nit a Alfarràs (vegeu SEGRE d’ahir).

El foc es va declarar a les 20.28 hores i al lloc van acudir cinc dotacions que van comptar amb el suport d’efectius dels Bombers d’Aragó. Ràpidament van aconseguir envoltar el foc amb línies d’aigua i es va treballar amb eines manuals. Passada la mitjanit van poder donar-lo per extingit.

Les flames van calcinar aproximadament una hectàrea de terreny, segons l’estimació que van fer els Agents Rurals. Val a recordar que el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, va fer divendres la valoració de la campanya forestal, que va finalitzar el dia 15, i va afirmar que “ha estat l’estiu més dur i amb les condicions més extremes dels últims 20 anys”.

Catalunya ha registrat des de l’1 de gener i fins al 15 de setembre un total de 539 incendis i un total de 3.010 hectàrees cremades, 111 d’aquests a Lleida, amb una superfície afectada de 224 hectàrees.

Estat en el qual va quedar la  microdeixalleria després de l’incendi.

Estat en el qual va quedar la microdeixalleria després de l’incendi.SEGRE

tracking