SEGRE

RECOL·LECCIÓ COMENÇA LA TEMPORADA

Els primers bolets afloren a la fi a Lleida després de les últimes pluges

Els boletaires, optimistes per a les properes setmanes si no hi ha torbs ni glaça

Manel Muñoz i Joan Mora, de Cervera, mostren el seu ‘botí’ després d’una jornada boletaire al Ripollès.

Manel Muñoz i Joan Mora, de Cervera, mostren el seu ‘botí’ després d’una jornada boletaire al Ripollès.M.M./J.M.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les últimes pluges i les anunciades per als propers dies conviden a un cert optimisme a la fi entre el sector boletaire. Després d’un estiu (que finalitza avui) calorós i sec, que ha retardat el seu inici, la temporada està a punt d’enlairar-se al nord de Lleida (Pallars, Aran, Ribagorça i zones de la Noguera, Alt Urgell i Cerdanya).

Els primers fongs han aflorat al Solsonès (Navès i Sant Llorenç de Morunys), al límit amb el Berguedà, molt tímidament a l’Alt Urgell i Aran i una mica més a la Ribagorça, catalana i aragonesa. Són sobretot rovellons, però també hi ha algun cep, fredolics, llanegues i camagrocs. Si no cauen les temperatures i no bufen “grans vents” la campanya serà bona, assegura el boletaire Joan Mora, de Cervera. Afegeix que els bolets es trobaran previsiblement a les zones per sota dels 1.500 metres d’altitud.

L’estiu, que finalitza avui, ha estat sec i calorós i ha retardat l’aparició dels fongs als boscos

Aleix Cortés, per la seua part, ha venut els primers rovellons de l’Alt Urgell en una parada ambulant a Organyà. També oferia, el cap de setmana passat, alguns ceps i rossinyols.

El rovelló més apreciat, el petit, s’ha pogut despatxar a 25 euros la safata, d’entre quatre-cents i cinc-cents grams de pes. Malgrat tot, Cortés afirma que “la temporada comença molt fluixa”, encara que amb aparences d’animar-se en els propers dies.

Les claus per al bon aficionat boletaire, a SEGRE els divendres SEGRE incorporarà a les seues pàgines els divendres a partir del dia 24 un reportatge amb les principals claus per seguir la temporada boletaire amb tota la informació. El dossier explicarà una possible ruta per a la recollida dels bolets, donarà recomanacions sobre com s’ha de dur a terme i sobre les principals precaucions a prendre per a una afició amb cada vegada més adeptes.

tracking