SEGRE

PANDÈMIA RESTRICCIONS

Sindicats policials denuncien que no poden controlar els botellons

Demanen decisions immediates per l'increment de la violència en els desallotjaments || Elena afirma que s'investiga si al darrere hi ha trames organitzades

Mossos durant els aldarulls a la festa major de la Seu d’Urgell.

Mossos durant els aldarulls a la festa major de la Seu d’Urgell.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sindicats policials van denunciar ahir que no poden controlar els botellons i demanen mesures urgents per revertir la situació. Una d’aquestes podria ser la reobertura de l’oci nocturn (més informació a la pàgina 3). L’últim cap de setmana s’han registrat macrobotellons a Lleida, el campus de la Universitat Autònoma de Barcelona i Tiana. En aquests dos últims hi va haver incidents. Setmanes enrere també hi va haver vandalisme a les festes de la Seu d’Urgell, Alpicat o Agramunt.

El Sindicat de Caps i Comandaments de la Policia Local de Catalunya (SICPOL) va denunciar ahir que “l’augment exponencial de violència en l’evacuació dels botellons posa en greu risc la integritat física de la ciutadania i els agents”, i va exigir decisions polítiques immediates.

Va afirmar que els incidents són causats per una minoria però que “aquestes situacions s’estan donant a tots els municipis i la majoria de vegades s’hi ha de fer front amb unes plantilles de Policia Local amb gran manca de mitjans i que, alhora, no disposen de competències en ordre públic, i moltes vegades no poden disposar del suport dels cossos competents, absolutament desbordats per aquest fenomen”. El sindicat de mossos Uspac va afirmar que es tracta d’“una violència contra la policia que, en molts casos, ja s’ha convertit en part de la seua festa”.

Al seu torn, l’SME va assegurar que són “massa dies de vandalisme, massa silencis i inacció d’aquells que ens governen i ens han de defensar”..

Uspac assegura que hi ha “una violència contra la policia que s’ha convertit en part de la festa”

Per la seua part, el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, va explicar que s’està investigant si darrere d’alguns hi ha trames organitzades. En declaracions a SER Catalunya, Elena va afirmar que davant d’alguns d’aquests “hi ha interessos econòmics”. També va insistir que l’obertura de l’oci nocturn ajudaria a “gestionar-ho” millor encara que també va pronosticar que no acabarà amb els botellons i les concentracions de joves.

Veïns de la Seu denuncien incivisme “cada cap de setmana”

Veïns de la plaça del Carme de la Seu van denunciar ahir incivisme “cada cap de setmana” per part de grups que es concentren per celebrar botellons. Estan “cansats i desesperats” per les molèsties que causen. El director de l’Hotel Nice, Joan Canut, va explicar que els clients que s’allotgen a la part posterior “se’n van enfadats i presenten queixes” per soroll. Els veïns del carrer Muralla, al costat de la plaça, han presentat una queixa a l’ajuntament. L’alcalde, Francesc Viaplana, va dir que el problema “escapa a la nostra competència” perquè “no tenim eines i és generalitzat”, i va demanar reobrir l’oci nocturn. D’altra banda, la Urbana de Lleida va denunciar divendres passat a la matinada 27 persones a la canalització i tretze més el cap de setmana per incivisme.

tracking