SEGRE

La Diputació preveu reobrir la carretera de Sant Llorenç de Montgai al llarg del cap de setmana

Els danys sobre el ferm es limiten a uns 60 metres i en aquest punt s'habilitarà un pas alternatiu

Maquinària pesant treballant a la carretera LV-9047 entre Sant Llorenç de Montgai i Camarasa on hi ha hagut caigudes de roques a causa d'uns treballs de sanejament.

Maquinària pesant treballant a la carretera LV-9047 entre Sant Llorenç de Montgai i Camarasa on hi ha hagut caigudes de roques a causa d'uns treballs de sanejament.Diputació de Lleida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Diputació de Lleida té previst reobrir la carretera LV-9047 de Sant Llorenç de Montgai a Camarasa (Noguera) al llarg del cap de setmana o a tot estirar dilluns. Fonts de la corporació municipalista han explicat a l'ACN que dijous al migdia ja s'hauran acabat de retirar totes les pedres que ara mateix hi ha obstaculitzant la via i que aleshores s'iniciaran treballs per fer un reg asfàltic provisional a la part més afectada per la caiguda de pedres per poder així obrir un pas alternatiu de 60 metres.

En una primera zona que ocupa un 33% d'aquest tram caldrà aixecar l'asfalt i fer, de manera provisional, un reg asfàltic per restaurar els punts danyats de la via. En un altre 33% del tram en qüestió és on es delimitarà el pas alternatiu d'un carril amb un semàfor regulador. Pel que fa al 33% restant del tram de 300 metres, no hi ha afectació.

Les màquines retroexcavadores estan retirant pedres des de dos punts de la via, tant des de la banda de Camarasa com des de la de Sant Llorenç de Montgai. Inicialment, els treballs de sanejament de la paret de l'Os que van començar el 30 d'agost havien de durar uns 10 dies però un accident amb caiguda de roques el 10 de setembre va col·lapsar la via i els operaris es van haver de retirar del lloc pel risc que hi havia de despreniments.

Entitats ecologistes han anunciat aquest dimecres que han interposat una denúncia al Departament d'Acció Climàtica per "greus afectacions" al medi natural a causa d'aquests treballs en un espai natural protegit. Des de la Diputació s'ha assenyalat que ahir van estar en contacte amb l'entitat Ipcena i que se'ls va contestar que la prioritat és la de reobrir la carretera amb seguretat i que els treballs es fan amb tota la "legalitat i supervisió" corresponent. Segons la corporació, aquest dijous, hi havia tècnics de l'oficina mediambiental de la Generalitat sobre el terreny.

tracking