SEGRE

MEDI AMBIENT ESPAIS NATURALS

Proposen limitar el pas de caiacs a Mont-rebei

Alguns dies rep més de 2.000 visites

La reunió que es va celebrar ahir a Osca.

La reunió que es va celebrar ahir a Osca.DIPUTACIÓN DE HUESCA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Limitar el nombre de caiacs que poden navegar per Mont-rebei, delimitar-los trajectes i fixar horaris diferenciats per a aquestes embarcacions i les que transporten turistes. Aquestes són algunes propostes que es van plantejar ahir a Osca a la comissió que reuneix administracions lleidatanes i oscenques per regular aquest espai natural i evitar-ne la massificació. A la reunió es van presentar dades de l’estudi encarregat a la consultora Prames, que apunta que el congost rep més de dos mil persones alguns dies a l’any. Aquesta comissió ja va plantejar que estudia reglar l’accés dels turistes.

Millorar accessos, construir pàrquings i instal·lar pantalans per a embarcacions són altres propostes. El president de la diputació de Lleida, Joan Talarn, va destacar que tot això se sotmetrà a debat amb els municipis del congost per definir accions i estratègies comunes, així com mantenir aquest espai com “un valor econòmic i de patrimoni comú”.

Per la seua part, el president de la diputació d’Osca, Miguel Gracia, va avançar que la comissió es dirigirà a la CHE per demanar-li que alci la moratòria que ara prohibeix pescar a la zona baixa de l’embassament de Canelles..

tracking