SEGRE

El SEM participa en un projecte internacional per millorar l'atenció sanitària al Pirineu en cas de catàstrofe

Es crearà un mapa de recursos compartits entre territoris per superar les barreres geogràfiques i administratives

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El SEM és una de les quatre entitats impulsores del projecte EGALURG, una iniciativa europea per a la creació d’una xarxa de cooperació sanitària en casos d’emergència a la zona transpirinenca. L’objectiu és unificar protocols d’actuació i crear un mapa de recursos compartits entre territoris per, en cas de catàstrofe, poder oferir un òptima resposta superant barreres geogràfiques i administratives. Així, per exemple, es treballa en crear una "base legal" per reduir la burocràcia a l'hora d'intervenir perquè les víctimes "no entenen de fronteres.

“La població del Pirineu té tot el dret a saber que si passa quelcom greu hi haurà una resposta adequada per molt aïllada que sigui la zona”, ha assenyalat Jaume Estany, gerent del SEM.

UMPEO, un dispositiu assistencial mòbil únic a Europa

La unitat mòbil d’emergències UMPEO (Unitat Mòbil Polivalent Europa Occitània), desenvolupada en el marc d’ EGALURG per part del Centre Hospitalari Universitari de Toulouse, és d’una instal·lació sense precedents, única  a Europa, tant per la seva rapidesa de desplegament i com per la seva capacitat assistencial. Compta amb 80m2 de superfície, pot acollir 18 pacients, i el seu muntatge només requereix entre 20 i 45 minuts. Els professionals del SEM han rebut formació específica per al desplegament d’aquest dispositiu assistencial i s’està treballant en els procediments que han de fer possible la cooperació entre els equips assistencials.

La unitat mòbil d'emergències UMPEO al Pont de Suert.

El SEM participa en un projecte internacional per millorar l'atenció sanitària al Pirineu en cas de catàstrofeSEM

tracking