SEGRE

CARRETERES INTERVENCIONS

La carretera de Camarasa s'obrirà dilluns parcialment

Es va tancar el 30 agost per a treballs preventius i el passat dia 10 va caure una gran roca || Veïns de la zona, encara sense telèfon

Els treballs es van fer des dels dos costats de la carretera.

Els treballs es van fer des dels dos costats de la carretera.D.LL.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Diputació preveu obrir dilluns la carretera de Sant Llorenç de Montgai a Camarasa, una vegada fets els treballs per retirar les pedres de la calçada després del despreniment d’una gran roca, condicionar i assegurar el ferm. Segons l’organisme, ahir dos retroexcavadores i diversos camions van començar a retirar les pedres i s’espera que avui quedi neta. La zona afectada té 300 metres de longitud i, segons els tècnics, un 33% no ha patit desperfectes, un altre 33% es podrà obrir només amb un carril donant pas alternatiu i un altre 33% requerirà que s’aixequi parcialment l’asfalt per al condicionament provisional.

Així, és previsible que el transport escolar pugui tornar a utilitzar la via i que els tècnics de Movistar entrin a la zona per reparar la línia afectada des del dia 10 per la caiguda de la gran roca.

Des d’aleshores, bona part dels veïns de Sant Llorenç i Camarasa estan sense telèfon fix ni internet, cosa que ha provocat queixes, principalment d’establiments turístics, i també per la desatenció domiciliària a persones grans..

La Diputació va incidir ahir que el retard en l’obertura es deu a la roca que va caure el divendres 10 de forma incontrolada, per la qual cosa els tècnics van aconsellar una nova revisió del talús. Aquests treballs addicionals no han comportat actuacions diferents de les autoritzades per la Generalitat, va assegurar.

Ecologistes i excursionistes exigeixen a la Generalitat que pari les obres a la reserva natural

Precisament, les entitats ecologistes Ipcena i Trenca i el Centre Excursionista de Lleida han sol·licitat a la Generalitat la paralització dels treballs que afecten un espai natural protegit, dins de la Xarxa Natural 2000 i zona de protecció d’aus. Asseguren que s’han fet sense un estudi d’impacte ambiental i sense disposar d’autorització de l’ACA ni de la CHE i que han comportat que es llancin 400 tones de pedra a la reserva.

La Diputació va replicar que els tècnics de la Generalitat van supervisar les actuacions i que s’han fet complint tota la legalitat. La carretera es va tancar el 30 d’agost per a treballs preventius contra la caiguda de roques.

tracking