SEGRE

LLEIDA

Nou de les 12 comarques de Lleida, amb menys vacunats que la mitjana

L'Alt Urgell, amb un 65,4 per cent de població amb pauta completa, té l'índex més baix de totes les de Catalunya || Les Garrigues (74%) lidera el rànquing lleidatà

El Pirineu, primera regió que baixa del risc de rebrot alt en la cinquena onada

El Pirineu, primera regió que baixa del risc de rebrot alt en la cinquena onadaJOAN GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Nou de les dotze comarques de Lleida estan per sota de la mitjana de vacunats amb pauta completa de Catalunya, que és del 71,3 per cent de la població. Només superen aquest índex les Garrigues, que lidera el rànquing lleidatà amb 74%, l’Alta Ribagorça (73,1%) i el Pallars Jussà (71,4%). La Noguera s’hi atansa amb un 70,7%. El Segrià i l’Urgell estan al 69,6%.

Al Solsonès un 68,4% està immunitzat, un 68,1% a la Val d’Aran, un 67,9% al Pallars Sobirà, un 67, 9% al Pla d’Urgell i un 66,9% a la Segarra. L’Alt Urgell tanca la classificació amb un 65,4%, el percentatge més baix de totes les comarques catalanes, i la presidenta del consell comarcal, Josefina Lladós, creu que “les administracions no poden fer-hi més”.

“Hi ha prou vacunes i els ciutadans tenen totes les facilitats, sense cita i en horari de matí i de tarda, per la qual cosa qui no s’ha vacunat encara és perquè no vol”, va indicar.

Va apel·lar a “la responsabilitat i el sentit comú” dels veïns de la comarca perquè “està demostrat que la vacuna és eficaç”..

A Alcarràs un 63,8% de la població té la pauta completa i l’alcalde, Jordi Janés, va dir que al col·lectiu de romanesos i marroquins que treballa a les centrals de fruita és molt difícil convèncer-lo perquè “tenen més reticència, per motiu cultural o religiós”.

Per això, juntament amb Salut estan buscant una estratègia per arribar a més gent i fer arribar el missatge a les persones que exerceixen de líders d’una comunitat per convèncer-los. Tanmateix, a Soses, amb 74% d’immunització, el col·lectiu de marroquins va ser el que més es va vacunar a l’estiu, segons l’alcaldessa, Sandra Marco. I a Aitona el percentatge de vacunació també és alt.

Per la seua part, el president del consell de la Segarra, Francesc Lluch, atribueix que el nivell sigui una mica menor al fet de tenir població molt envellida i pobles molt petits i que desplaçar-se a altres localitats “no sempre és és fàcil”, ja que el punt de vacunació massiva és a Tàrrega, que queda lluny d’alguns municipis. Precisament, l’alcaldessa de Tàrrega, Alba Pijuan, va dir que un 75,2% de la població de la seua Àrea Bàsica de Salut té la pauta completa.

tracking