SEGRE

ENTITATS LLEGAT

Una herència permet a una entitat de Balaguer obrir una residència

Una veïna de Castellserà llega més de 200.000 euros a l'Estel, que ajuda persones amb discapacitat intel·lectual || Tindrà capacitat per a una dotzena d'usuaris

Les obres de la nova llar residència de l’Estel s’han iniciat aquesta setmana.

Les obres de la nova llar residència de l’Estel s’han iniciat aquesta setmana.R. B

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’herència de Magina Martí Borrell, una veïna de Castellserà que va morir el 2018, va ser tota una sorpresa per a l’Associació l’Estel de Balaguer després que els responsables fossin informats que havia estat la destinatària del seu llegat per destinar-lo a finalitats socials.

Al testament deixava més de 200.000 euros a aquesta entitat de Balaguer, que atén persones amb discapacitat intel·lectual i pluridiscapacitat de la comarca de la Noguera. La directora del Centre de Dia (taller ocupacional) de l’Estel, Rosa Pla, va explicar que “des del primer moment vam entendre que part de l’herència calia destinar-la a la creació d’una nova llar residència”. “Per a l’entitat va ser tota una sorpresa i una benedicció perquè ja teníem a sobre de la taula el projecte per a nova residència”, va dir.

Precisament, aquesta setmana s’han iniciat les obres per habilitar aquest nou equipament, que s’ubicarà a la planta superior del taller ocupacional l’Estel, a la zona del carrer Barri Nou. Comptarà amb 380 metres quadrats i capacitat per a dotze usuaris. Està previst que les obres finalitzin el primer trimestre del 2022 i pugui entrar en funcionament l’estiu vinent, segons va avançar ahir Ràdio Balaguer.

Aquesta nova llar residència permetrà traslladar la desena d’usuaris d’un altre pis que l’entitat té al passeig de l’Estació de Balaguer. Segons Rosa Pla, aquest habitatge per ara no compleix la normativa d’adaptabilitat i té barreres arquitectòniques que dificulten l’estada dels usuaris que hi viuen. L’entitat disposa a més d’un altre habitatge per a deu usuaris totalment equipat al carrer Sant Lluís de Balaguer, del centre de dia, un centre d’educació especial, un club esportiu i els serveis de lleure i transport. Pel que sembla, la donant no estava casada, vivia sola i era, segons veïns consultats, reservada però molt “agraïda”.

Herències amb finalitats socials a Balaguer, Tàrrega i la Seu

L’herència de Magina Martí de Castellserà no és l’únic cas de testament altruista amb finalitats socials. Precisament a Balaguer, l’herència de Milagros Escrivà també es va repartir entre entitats i institucions sense ànim de lucre, entre les quals l’Associació l’Estel. A Tàrrega, una altra veïna va deixar el 2009 un llegat d’uns 400.000 euros per repartir entre més d’una vintena d’entitats i institucions, i a la Seu d’Urgell, el 2010 Càritas de la diòcesi va rebre la planta baixa d’un habitatge.

tracking