SEGRE

INFRAESTRUCTURES AEROPORTS

Dinou firmes donen feina a 169 persones a Alguaire, que guanya sòl d'ús industrial

Els vols regulars entre l'aeroport de la Seu d'Urgell i Madrid començaran aquest hivern

El vicepresident Jordi Puigneró, acompanyat pel director d’Aeroports de Catalunya, Jordi Candela.

El vicepresident Jordi Puigneró, acompanyat pel director d’Aeroports de Catalunya, Jordi Candela.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’aeroport d’Alguaire ja acull dinou empreses privades que ofereixen fins a 169 llocs de feina directes relacionats amb l’activitat industrial de la infraestructura. Així ho va explicar ahir el director d’Aeroports de Catalunya, Jordi Candela. Ho va dir durant la visita del vicepresident del Govern i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, als terrenys on es construirà un hangar de 6.400 metres quadrats i dos nous edificis de 400 metres quadrats cada un, un dedicat a la formació i l’altre per a empreses del sector aeroespacial. Està previst licitar les obres durant les properes setmanes.

Així mateix, la Generalitat va ratificar ahir la modificació del pla especial de l’aeroport per guanyar 21.552 metres quadrats d’ús industrial. D’aquesta superfície, 16.200 metres quadrats seran edificables.

S’ha de recordar que, fa més d’un any, es va plantejar una ampliació de 50.000 metres quadrats..

Puigneró va assegurar que els canvis urbanístics permetran augmentar el nombre d’empreses vinculades al sector aeroespacial i convertir Alguaire en “l’únic port espacial d’Europa i el segon centre de proves de propulsió per a coets llançadora del continent”, va dir.

Actualment ja s’estan duent a terme actuacions relacionades amb la investigació de motors i combustibles que siguin més eficients i també menys contaminants, i proves d’enlairament que han d’assolir molta altitud i també de propulsió. Va afegir que el d’Alguaire s’està convertint en l’“aeroport industrial, tecnològic i aeroespacial de Catalunya i serà un dels més importants del sud d’Europa en aquest àmbit”. Per al vicepresident, Lleida és ja un referent en matèria tecnològica i industrial.

Per una altra banda, el Govern d’Andorra va ratificar que els vols regulars des de l’aeroport de la Seu d’Urgell començaran aquest mateix hivern, una vegada el Govern d’Andorra els adjudiqui al mes d’octubre. Així es va concretar després de la trobada cenlebrada entre Puigneró i el ministre de Presidència d’Andorra, Jordi Gallardo. Els primers vols seran a Madrid i els seguiran altres destinacions considerades estratègiques per al Principat, com ara París i Lisboa.

El govern d’Andorra preveu una aportació econòmica d’aquestes operacions per poder cobrir possibles dèficits operatius. Un conveni entre els dos governs permetrà invertir prop d’un milió d’euros en el proveïment i il·luminació de la plataforma. Segons Puigneró, aquest acord és un exemple de la importància de la “connectivitat” entre els territoris. El ministre Gallardo va destacar que aquesta infraestructura és “capital” per a Andorra, l’Alt Urgell i el Pirineu. Un objectiu que va començar amb el primer conveni entre la Generalitat i Aeroports de Catalunya, firmat l’any 2014 i que ara fructificarà.

Èxit del curs de mecànics, que ampliarà formació El curs que ha ofert aquest any l’Escola de Formació Aeronàutica de Vilanova i la Geltrú (EFAV) a l’aeroport d’Alguaire a una quinzena d’alumnes ha estat tot un èxit i ja es plantegen ampliar la formació amb més especialitats i també més durant anys, segons ha explicat director de l’aeroport de Lleida, Antoni Serra.

El vicepresident Jordi Puigneró, acompanyat pel director d’Aeroports de Catalunya, Jordi Candela.

El vicepresident Jordi Puigneró, acompanyat pel director d’Aeroports de Catalunya, Jordi Candela.MAITE MONNÉ

tracking