SEGRE

El Govern reforça el transport amb bus a les Garrigues i la connexió amb Lleida

Mapa de les noves línies de bus a les Garrigues.

El Govern reforça el transport amb bus a les Garrigues i la connexió amb Lleida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El departament de la Vicepresidència, i de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat ha reforçat la mobilitat en transport públic per carretera a les Garrigues amb un nou servei exprés.cat (e6) i quatre noves línies a la demanda del Clic.cat. La transformació de l’actual línia de bus que comunica la capital de les Garrigues i Lleida en exprés.cat comporta un increment de l’oferta i un conjunt de millores de gestió, servei, velocitat comercial i intermodalitat, segons afirma la Generalitat.

En aquest sentit, es reforcen totes les franges horàries de dilluns a divendres feiners entre les Borges Blanques i Lleida, amb un total de 33 expedicions entre les 6.15 hores del matí i les 22.30 hores de la nit. Són 17 expedicions entre les Borges Blanques i Lleida, i 16 de Lleida a les Borges Blanques. Els dissabtes hi haurà 7 expedicions, 4 direcció Lleida i 3 de tornada. I els diumenges i festius hi haurà quatre expedicions: dos en cada sentit.

Els horaris s’han dissenyat de forma que es millora la coordinacio amb els serveis ferroviaris d’alta velocitat a Lleida per anar a Barcelona.

L’e6 estableix serveis ràpids per l’N-240, entre les Borges Blanques i Lleida, a l’estació de Renfe i la d’autobusos, amb una única parada a Juneda. La línia, que forma part de la integració tarifària de Lleida, compta amb vehicles totalment accessibles, amb premsa i servei de Wi-Fi gratuïts a bord i la imatge del servei de bus exprés als autobusos i les parades.

Les millores en la mobilitat en transport públic per carretera a la comarca de les Garrigues comporten, a banda del bus exprés.cat, quatre noves línies de bus a la demanda:

  • TAD1: Tarrès - L’Espluga Calba - Les Borges Blanques
  • TAD2: La Pobla de Cérvoles - L’Albí - Les Borges Blanques
  • TAD3: Miralcamp – Puiggròs - Les Borges Blanques
  • TAD4: Bovera- La Granadella - Bellaguarda - Torrebesses enllaç a Lleida

El Clic.cat és un servei de transport públic de la Generalitat de Catalunya que té uns recorreguts i uns horaris establerts però que es presten si abans s’ha fet una reserva per part de l’usuari. Un dels punts forts del Clic.cat és la digitalització que permet i facilita la reserva del servei a través de l’app de l’operadora del bus, en aquest cas, ALSA les Garrigues per iOS i Android. També ofereix l’opció de poder reservar via telefònica (647 32 68 16).

tracking