SEGRE

EMERGÈNCIES NOU MODEL

Els GRAE han portat a terme 260 rescats aquest estiu des de la base de Tírvia

La Generalitat va fer balanç ahir del nou model de rescats.

La Generalitat va fer balanç ahir del nou model de rescats.GENERALITAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els GRAE dels Bombers de la Generalitat han efectuat 260 rescats des de l’1 de juliol des de la base permanent de Tírvia quan van desplegar el nou model, que inclou un metge del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).

La base de la unitat és a l’aeroport de la Seu d’Urgell i es traslladen a Tírvia els dies de més risc. D’aquesta forma, uns 220 dies operen des de Tírvia i la resta, des de la Seu. Del canvi de model en el servei destaquen dos millores: dotar el Pirineu d’una base permanent i incorporar un metge a totes les operacions de rescat.

El delegat del Govern a l’Alt Pirineu, Ricard Pérez, va explicar que “els Bombers comptin amb una base permanent al Pirineu, operant principalment des de punts, és bo pel territori”.

Abans, aquest helicòpter era d’ús compartit entre Tírvia, on s’estava 220 dies de l’any, i Sabadell, on tenia la base.

Per la seua banda, Miquel López, cap dels GRAE, va destacar la presència d’aquest servei d’helicòpter tot l’any al Pirineu. Per a López representa un salt qualitatiu en la resposta operativa en els rescats i les recerques al Pirineu, la gran majoria al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.

tracking