SEGRE

POLÍTICA INSTITUCIONS

Josep Caelles, l'edil d'ERC d'Olius, encapçala el Solsonès

Després de dos dimissions al càrrec en menys d'una setmana

El nou president del consell, quart per la dreta.

El nou president del consell, quart per la dreta.C.C.S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’únic regidor d’ERC a l’ajuntament d’Olius, Josep Caelles, va prendre ahir possessió del càrrec de conseller al ple del consell del Solsonès en substitució del dimitit Josep Costa. Està previst que Caelles es converteixi avui en primer vicepresident de l’ens i assumirà la presidència per delegació, ja que la presidenta, Sara Alarcón, està de baixa.

El passat 5 d’agost, Marc Casabosch va dimitir com a president per delegació de la corporació, quatre dies després d’ocupar el càrrec en substitució de Ramon Costa, el seu antecessor a la presidència de l’ens comarcal, que també va presentar la renúncia. Costa, al seu torn, també havia assumit el càrrec per delegació per substituir Alarcón (ERC), de baixa mèdica des de fa uns quatre mesos. Va suposar dos dimissions al capdavant del consell en menys d’una setmana.

Substitueix Costa, que va dimitir a l’agost i va ser substituït per Casaboch, que també va dimitir

Casabosch va atribuir llavors la renúncia al fet que “les regles del joc que imperen són radicalment oposades a la meua escala de valors”. Costa, alcalde de la Coma i la Pedra, va renunciar a la presidència “per coherència” després de constatar que “l’aparent consens plural no es manifesta amb fets en el dia a dia i que, per tant, no permet la possibilitat de treballar”. ERC governa en minoria a l’organisme amb nou consellers, JxCat en té set, n’hi ha dos d’independents i un de la CUP. Per aquesta raó, tots els temes s’han de negociar.

Els canvis al consell suposaran una redistribució d’àrees. Ferran Ginesta, que ha dirigit temporalment el consell, passarà a ocupar la segona vicepresidència que ha deixat vacant Marc Casabosch.

tracking