SEGRE

ESQUÍ ESTACIONS

Paren la subhasta de pastures de Boí Taüll al recórrer-la la Generalitat

Mentre que finques al costat del Pla de l'Ermita s'adjudiquen per més de 700.000 €

La urbanització del Pla de l’Ermita l’estiu passat.

La urbanització del Pla de l’Ermita l’estiu passat.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La polèmica subhasta de pastures de Boí Taüll ha quedat suspesa quan faltaven tres dies per adjudicar-les. La licitació formava part de la liquidació de Promocions Turístiques de la Vall, filial del grup immobiliari Nozar i antiga propietària de l’estació d’esquí. L’administrador concursal de l’empresa va sol·licitar ahir al jutge deixar-la sense efecte, dies després que la Generalitat presentés un recurs amb aquesta mateixa finalitat (vegeu SEGRE del 16 de setembre).

Ara el jutjat mercantil número 5 de Barcelona haurà d’establir una nova data per reprendre la venda d’aquests terrenys: 370 parcel·les de sòl rústic que sumen 247 hectàrees entre les pistes d’esquí i la urbanització del Pla de l’Ermita..

L’administrador concursal va demanar que se suspengués la subhasta pel mateix motiu que va argumentar la Generalitat al recurs: dos de les 370 parcel·les a la venda no consten al pla de liquidació de l’empresa. Per això, va demanar parar el procés d’adjudicació i obrir-ne un altre que l’autoritzi a vendre tant les 368 parcel·les que figuren al pla com les dos restants que qüestionava el Govern.

Aquesta ha estat la segona vegada que la Generalitat, a través de l’empresa pública Actius de Muntanya (adscrita a FGC), expressa objeccions a la subhasta de pastures. 

La primera va ser una al·legació per assegurar el subministrament elèctric de Boí Taüll. Per fer-ho, va demanar que les clàusules de la subhasta declaressin l’existència d’una servitud de pas per a la línia elèctrica que subministra energia a tota l’estació. Aquesta petició no va ser atesa, com tampoc ho va ser la de l’ajuntament de la Vall de Boí, que instava a reconèixer drets de pastures a favor dels ramaders locals. Aquests han portat els ramats a pasturar gratis a aquestes finques durant anys, i els preocupa no poder fer-ho si les adquireix un nou propietari..

La subhasta va desaparèixer a la tarda del web del col·legi de procuradors, on es duia a terme la licitació a través d’internet. Minuts després se’n va adjudicar una altra al mateix portal: la d’unes altres dotze parcel·les al costat del Pla de l’Ermita, que sumen uns 40.000 metres quadrats. Són terrenys rústics que havien de permetre futures ampliacions de la urbanització. En els últims minuts, la licitació va passar dels 175.000 euros que s’oferien al migdia fins als 710.000. La identitat de l’adjudicatari no es va fer pública.

tracking