SEGRE

REGADIUS SEGARRA-GARRIGUES

Promoció per al reg de 1.000 hectàrees més a les Garrigues

De Castelldans, l'Albagés i el Cogul

La reunió de regants es va fer divendres a Castelldans.

La reunió de regants es va fer divendres a Castelldans.C.LL.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Més de cent persones van assistir a la reunió celebrada dimecres a Castelldans per a la promoció del reg del Segarra-Garrigues en 1.000 hectàrees més d’aquest municipi, l’Albagés i el Cogul, a la comarca de les Garrigues.

Es tracta del sector 10-11-14, pis D, que es proveirà des del pantà de l’Albagés, que està en proves de càrrega i en el qual ja s’ha construït la captació per connectar la canonada que subministrarà l’aigua. Amb aquesta promoció s’acabaran de posar en reg totes les hectàrees incloses al sistema del municipi de Castelldans. Segons l’alcalde, Conrad Llovera, es preveu que una vegada s’aconsegueixi el suport d’un 60% dels regants, es pugui començar a fer obres per regar el 2023.

En concret, les obres afecten 320 propietaris diferents de 1.028 hectàrees de les quals 630 corresponen a Castelldans, 260 a l’Albagés i 130 més, al Cogul. A Castelldans, part del reg serà de suport ja que afecta la zona d’especial protecció d’aus (zepa) de Mas de Melons, amb una superfície de 377 hectàrees. Segons va indicar Llovera, hi ha predisposició per tirar endavant aquesta nova zona de regadiu.

tracking