SEGRE

DROGUES INVESTIGACIÓ

Les tres plantacions de 'maria' de les Garrigues eren d'una xarxa de narcos

Les de Bovera, Castelldans i l’Albagés, en què han decomissat unes 7.400 plantes || Totes ocultes entre oliveres, i els Mossos en busquen els responsables

Imatge de la plantació desmantellada dimecres a l’Albagés en la qual van trobar 3.462 plantes.

Imatge de la plantació desmantellada dimecres a l’Albagés en la qual van trobar 3.462 plantes.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Una mateixa banda de narcotraficants, possiblement amb la majoria dels membres procedents d’Albània, està darrere de tres de les tres plantacions que els Mossos d’Esquadra han desmantellat aquests últims dies a les Garrigues. Concretament, segons ha pogut saber aquest diari, es tracta de les plantacions de Bovera, Castelldans i l’Albagés, en les quals es van decomissar unes 7.400 plantes. Només en una, a la de Castelldans, van poder detenir una persona.

Totes tenen característiques similars: estaven ocultes entre camps d’oliveres, comptaven una complexa instal·lació per proveir-se d’aigua i alguns dels membres hi vivien en cabanes o tendes de campanya.

Les dos primeres van ser desmantellades dimecres de la setmana passada i van trobar 3.244 plantes i 1.592 a Bovera. I aquest dimarts van desmantellar la de l’Albagés, en la qual ja van trobar 3.462 plantes més, en la qual creuen que vivien entre quatre i cinc persones de manera permanent.

Els Mossos continuen recollint informació i analitzant tots els indicis trobats per identificar i detenir els presumptes responsables d’aquests cultius i també dels que van descobrir en localitats del Segrià com Corbins, Alcoletge i Torres de Segre.

Acusat de vendre marihuana a menors a la Seu d’Urgell

Els Mossos, amb la col·laboració de la Policia Local de la Seu d’Urgell, van detenir dijous un home de vint-i-set anys acusat de traficar amb marihuana i vendre-la a menors d’edat. L’arrest és resultat d’una investigació iniciada aquest mes d’agost passat després de tenir coneixement que des d’un domicili situat del carrer Joan Baptista La Salle es podria vendre marihuana.

Es van coordinar diversos dispositius de vigilància amb què es va constatar que un veí venia droga a joves de la localitat, entre els quals també hi havia menors d’edat. Finalment, a les 12.30 hores de dijous, al carrer Migdia es va detenir l’investigat quan estava amb dos joves que portaven petites quantitats de marihuana. Al seu domicili es va trobar una bàscula de precisió i estris per preparar la droga.

tracking