SEGRE

URBANISME ACTUACIÓ

Construeixen una nova plaça al Parc de Sant Eloi de Tàrrega

Dedicada a Gonçal Crespo i finançada en part per Borges

Imatge de l’inici dels treballs.

Imatge de l’inici dels treballs.LAIA PEDRÓS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Associació dels Amics de l’Arbre ha iniciat les obres de construcció d’una nova plaça al Parc de Sant Eloi de Tàrrega que estarà dedicada al germà Gonçal Crespo (1933-2009), que va estar vint-i-tres anys a la comunitat dels escolapis de la capital de l’Urgell. Estava previst que la plaça, finançada en part pel Grup Borges (hi aporta 12.500 euros a raó de 2.500 euros anuals segons el conveni firmat el 2018), pogués ser una realitat aquest 2021 però la pandèmia va retardar els treballs.

La nova plaça, que ocuparà una superfície de 100 metres quadrats, s’aixeca a l’extrem de la zona sud-oest del Parc de Sant Eloi. Es tracta d’un terraplè poblat d’arbres que l’any 2011 ja es va dedicar a l’Escola Pia de Tàrrega. El projecte de construcció de la plaça ha estat redactat per l'Estudi BlatS.L.P. dels arquitectes Roger Besora i Marta Miravet.

L’actuació té un pressupost total de 45.000 euros, dels quals el Grup Borges aporta 12.500 euros i la resta és finançada per l’entitat gestora del parc. Preveuen acabar la nova plaça durant la primavera de l’any que ve.

tracking