SEGRE

INFRAESTRUCTURES OBRES

Reobren parcialment la carretera entre Sant Llorenç i Camarasa

Estava tancada des del 30 d'agost

Imatge ahir de la carretera reoberta entre Sant Llorenç de Montgai i Camarasa.

Imatge ahir de la carretera reoberta entre Sant Llorenç de Montgai i Camarasa.D. LL.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un dia abans del que s’havia previst, la Diputació va reobrir parcialment ahir la carretera LV-9047 de Sant Llorenç de Montgai a Camarasa, una vegada acabats els treballs per retirar les pedres de la calçada arran del despreniment d’una gran roca, condicionar i assegurar el ferm. La corporació provincial va tancar la via al trànsit el passat 30 d’agost per a treballs preventius per evitar despreniments.

Marc Baró, el diputat de Serveis Tècnics de la Diputació, va explicar que “s’ha reobert amb un únic carril i l’objectiu és poder habilitar-ne un segon aviat.

Paral·lelament segueixen els estudis per poder redactar el projecte de reforma”. La zona afectada té 300 metres de longitud i, segons els tècnics, un 33% no ha tingut desperfectes, un altre 33% és el que s’ha pogut reobrir només amb un carril donant pas alternatiu i un altre 33% requerirà que s’aixequi parcialment l’asfalt per al seu condicionament.

Per la seua part, l’alcaldessa de Camarasa, Elisabet Lizaso, va explicar que “la previsió inicial és que el transport escolar encara no pugui passar per la via perquè van en autocars grans”.

També està previst que els tècnics de Movistar entrin a la zona per reparar la línia afectada des del dia 10 per la caiguda de la gran roca i que ha afectat part del servei.

Malgrat la reobertura, està previst que el transport escolar encara segueixi per la via alternativa

El retard en l’obertura es deu a una roca que va caure de forma incontrolada, per la qual cosa els tècnics van aconsellar una nova revisió del talús.

S’ha de recordar que diumenge passat més de 150 persones es van manifestar a Sant Llorenç de Montgai per reclamar la paralització de les obres al considerar-les desmesurades i realitzades sense el consens del territori.

tracking