SEGRE

SERVEIS EQUIPAMENTS

La Seu d'Urgell tanca el servei de biblioteca tres mesos per culminar la reforma

Preveu ultimar els treballs i traslladar els llibres a l'edifici després de la intervenció

Els operaris treballen en la reforma integral de l’equipament.

Els operaris treballen en la reforma integral de l’equipament.C.SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La biblioteca Sant Agustí de la Seu d’Urgell tancarà dissabte vinent i no tornarà a obrir fins a final d’any. El servei municipal, que al juny es va instal·lar de manera provisional al centre cívic El Passeig per la reforma integral de l’edifici principal, quedarà suspès “fins a mitjans o finals de desembre”. La bibliotecària municipal, Lourdes Esteve, va explicar que la suspensió coincideix amb el trasllat de 1.700 caixes de llibres amb més de 50.000 documents i tot el mobiliari de l’equipament.

Durant aquests mesos no hi haurà servei de préstec de llibres, sala de lectura ni d’estudi. Tots els préstecs vigents s’allargaran de forma automàtica fins al 31 de desembre. Si algun veí vol tornar el material pot fer-ho a través de la bústia de devolució instal·lada a la porta d’entrada de l’equipament cultural.

Les obres de reforma, que van començar el mes de maig passat, suposen una inversió de 426.000 euros i han comptat amb subvencions de la Generalitat de Catalunya a través del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya, i de la Diputació.

L’actuació ha permès millorar la sonorització, el sistema de climatització, la il·luminació i l’accessibilitat de l’edifici. La planta baixa tindrà una distribució més diàfana i comptarà amb butaques de lectura i estarà equipada amb ordinadors de consulta.

La primera planta estarà destinada als fons de coneixement d’adults i la planta subterrània, que continuarà inaccessible al públic, tindrà un arxiu, una sala de personal i un magatzem. La segona planta ha estat reformada del tot i acollirà una nova àrea infantil amb espais exclusius per a nadons. La tercera planta ha estat adaptada per al públic juvenil i tindrà dos espais nous de’studi per a treballs en grup, molt reclamats pel jovent.

tracking