SEGRE

MUNICIPI SÍMBOLS OFICIALS

El Palau consulta als veïns si volen un escut i una bandera

La votació es durà a terme l'1 d'octubre al consistori

Taula redona de presentació de l’escut i la bandera.

Taula redona de presentació de l’escut i la bandera.A.EL PALAU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament del Palau d’Anglesola ha organitzat per al dia 1 d’octubre una nova consulta popular per decidir si el municipi vol tenir un escut heràldic i una bandera oficial.

I és que l’actual símbol és un segell que representa el municipi des de fa més de cent cinquanta anys, però no segueix les normes de l’heràldica moderna.

A petició del consistori, l’heraldista oficial Encarna Ariza ha dissenyat l’escut a partir d’una proposta creada l’any 1984 per Armand de Fluvià i ha incorporat detalls proposats pels historiadors del municipi.

El nou símbol inclou un castell, l’escut dels senyors d’Anglesola, una creu de Malta de l’orde dels Cavallers Hospitalaris i una corona de cinc puntes que designa el municipi com a vila. En la votació popular, que es durà a terme a la sala de plens de l’ajuntament entre les 9 del matí i les 8 del vespre, podran participar els empadronats a la localitat que siguin majors de setze anys. El Palau, Mollerussa i Bellvís són ara per ara els únics municipis de la comarca del Pla d’Urgell que no tenen ni escut ni bandera oficial.

tracking