SEGRE

SUCCESSOS TRIBUNALS

Presó per als quatre detinguts per la violació grupal de Rosselló

La menor hauria estat agredida per dos dels arrestats || Van trobar roba al cotxe d'un i creuen que la van forçar una vegada en un camp i quatre més a l'habitatge

Veïns de Rosselló es van manifestar dilluns en suport a la menor.  Avui hi haurà concentració a Lleida.

Veïns de Rosselló es van manifestar dilluns en suport a la menor. Avui hi haurà concentració a Lleida.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El jutjat d’instrucció número 1 de Lleida va decretar ahir al migdia l’ingrés a la presó sense fiança per als quatre veïns de Rosselló acusats de la violació grupal que diumenge a la tarda va denunciar una adolescent de la localitat de 16 anys que pateix una discapacitat. Els quatre arrestats pels Mossos d’Esquadra, d’entre 19 i 31 anys, es van negar a declarar davant de la jutge, que els investiga per un delicte d’agressió sexual. Fiscalia va demanar el seu empresonament preventiu basant-se en l’elevat risc de fuga i en la greu condemna a què podrien ser condemnats.

Els quatre homes viuen junts en un pis d’aquesta localitat del Segrià. Dos d’ells van ser arrestats arran de la denúncia dels familiars de la víctima, que va estar diverses hores desapareguda. Els altres dos van ser detinguts dilluns a la nit per ser suposadament testimonis de l’agressió sexual i no haver fet res per impedir-la (vegeu SEGRE d’ahir). Tots ells són d’origen magrebí, igual que la víctima.

Aquesta tarda, a les 19,30 h, hi haurà una concentració a la plaça Sant Joan de Lleida en suport a la menor

Per la seua part, la policia catalana continua la investigació per aclarir què va succeir. Almenys dos dels arrestats serien els autors materials i se sospita, com ja va avançar ahir aquest diari, que la menor va poder ser violada en fins a 5 ocasions. Algunes van tenir lloc a l’habitatge però la primera es podria haver produït en un camp després que la fessin pujar al vehicle d’un dels arrestats. Precisament en l’escorcoll del cotxe els policies van trobar diverses peces de roba de la víctima, entre les quals el seu sostenidor.

Val a recordar que la jove va ser trobada per una veïna després d’estar unes quatre hores desapareguda. La seua germana va sospitar que havia estat forçada perquè no portava aquesta peça de roba interior. Els investigadors també han pres mostres de l’ADN i estan analitzant els mòbils, on no haurien trobat imatges relacionades amb el cas.

D’altra banda, aquesta tarda, a les 19.30 hores, tindrà lloc a la plaça Sant Joan de Lleida una concentració per exigir justícia. L’ajuntament de Rosselló celebrarà aquest migdia un ple en el qual es llegirà un manifest de condemna. L’ajuntament ha posat els seus recursos a disposició de la víctima.

tracking