SEGRE

COMUNICACIONS PASSOS FRONTERERS

França preveu reobrir la frontera a Eth Portilhon en setmanes

Reclamació del territori a la festa Lies e Patzeries de Fos

La frontera d’Eth Portilhon, a l’N-141, es va tancar al gener.

La frontera d’Eth Portilhon, a l’N-141, es va tancar al gener.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La subprefecta de Sent Gaudenç, Marie-Paule Deminguel, va assegurar dijous que espera que el Govern francès reobri la frontera d’Eth Portilhon en les properes setmanes.

Val a recordar que el pas fronterer va ser tancat per França fa més de vuit mesos per amenaça terrorista, en concret des de primers de gener d’aquest any. L’anunci el va fer després de reunir-se amb la síndica d’Aran, Maria Vergés, en el transcurs de la festa del tractat Lies e Patzeries a Fos.

En l’acte, tant el Conselh Generau com la Communité de Comunes Pyrénées Haut Garonnaises van reclamar l’obertura immediata de la frontera.

Està dedicat a celebrar la cooperació centenària transfronterera. Vergés, que ja ha exigit diverses vegades la reobertura a l’Estat espanyol, va qualificar el tancament d’“insostenible” i de greu perjudici en el dret a la mobilitat dels veïns d’una i una altra banda de la frontera, especialment per a les poblacions de Bossòst i Luishon.

Va remarcar que afecta molt negativament els serveis comercials, sanitaris, esportius i educatius, la qual cosa també va confirmar Deminguel..

tracking