SEGRE

CERTÀMENS FIRES

La Fira del Prèssec torna i omple de nou els carrers d'Alfarràs

Borràs defensa uns preus justos per a la pagesia i elogia la qualitat del préssec

Garcia i Borràs, amb els préssecs d’Alfarràs en un dels estands de la fira.

Garcia i Borràs, amb els préssecs d’Alfarràs en un dels estands de la fira.AYUNTAMIENTO DE ALFARRÀS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Alfarràs va recuperar ahir la seua Fira del Préssec, que l’any passat es va haver de cancel·lar a causa de la crisi sanitària de la Covid. El tradicional certamen torna a omplir aquest cap de setmana els carrers amb uns 40 expositors, dels quals aproximadament 25 són d’Alfarràs i la resta són de localitats veïnes com Ivars de Noguera, Almenar, Lleida ciutat, Albelda o Tamarit.

La presidenta del Parlament, Laura Borràs, va ser l’encarregada d’inaugurar la 27 edició de la fira i va lloar la qualitat dels préssecs d’Alfarràs.

Així mateix, va assegurar que els agricultors “han de tenir dret a guanyar-se la vida dignament” i va defensar uns preus justos per a la pagesia. Borràs va apuntar que la Fira del Préssec permet que a partir d’aquest producte “pugui sortir tot el comerç al carrer”.

Per la seua part, l’alcalde, Joan Carles Garcia, va agrair la implicació de les entitats que participen en la fira i va animar a consumir als comerços, bars i restaurants del municipi.

Garcia va recordar durant la inauguració del certamen que aquest any hi ha hagut “un descens de la producció” de préssecs, encara que “afortunadament el preu s’ha mantingut”.

A la tarda la cuinera Ada Parellada va oferir una demostració amb el cuiner local Pol Cura, durant la qual van elaborar, entre altres plats,

esqueixada de bacallà i préssec. Per la seua part, el Senyor Postu va visitar els estands de l’AECC Alfarràs i SOS Gos i va participar en la venda de material solidari en benefici d’aquestes entitats i també va oferir un monòleg. Ahir també va tenir lloc una jornada tècnica sobre el canvi climàtic i l’agricultura, a càrrec del meteoròleg Alfred Rodríguez Picó.

Garcia i Borràs, amb els préssecs d’Alfarràs en un dels estands de la fira.

Garcia i Borràs, amb els préssecs d’Alfarràs en un dels estands de la fira.AYUNTAMIENTO DE ALFARRÀS

tracking