SEGRE

MUNICIPIS RESIDUS

Aquesta és la proposta de la Seu d'Urgell als que reciclin correctament

Aprovades ahir al ple, que va ratificar apujar el 50% a l'IBI a amos de pisos buits

Descompte progressiu - Durant el primer quadrimestre del 2022 s’instal·laran els contenidors intel·ligents; en el segon es començarà a registrar l’activitat dels veïns i a partir del tercer s’aplicarà la rebaixa. A la foto, els actuals  ...

Descompte progressiu - Durant el primer quadrimestre del 2022 s’instal·laran els contenidors intel·ligents; en el segon es començarà a registrar l’activitat dels veïns i a partir del tercer s’aplicarà la rebaixa. A la foto, els actuals ...C.S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El ple de l’ajuntament de la Seu va acordar ahir aplicar bonificacions d’un màxim del 40 per cent al rebut anual de les escombraries a aquells veïns que millor reciclin. Al contrari, els que no optin per separar les fraccions tindran un increment de la quota del 5,3% (el 3,3% de l’IPC més el 2% d’increment del cànon de l’Agència de Residus de Catalunya). El vicealcalde, Jordi Fàbrega, va explicar que el municipi instal·larà contenidors intel·ligents amb lectura d’un codi QR per saber quins veïns reciclen de manera correcta.

El ple va aprovar també un recàrrec del 50% al rebut de l’Impost sobre Béns Immobles (IBI) als grans tenidors amb més de deu habitatges buits. La resta de propietaris veuran incrementat el rebut en un 3,3%, que “correspon a la pujada de l’IPC prenent la referència de l’agost del 2020 a l’agost del 2021”. També es va ratificar apujar un 3 per cent la quota del conservatori de música del Pirineu. La tarifa per utilitzar la pista de tenis es rebaixa un 25 per cent, mentre que la de la piscina puja un 8 per cent.

Pel que fa a les terrasses, l’ordenança preveu no cobrar res als locals entre els mesos de gener i maig mentre que del juny al desembre hauran d’abonar el 50% de l’impost. Es va aprovar així mateix una moció de Compromís per incrementar la vigilància policial a la plaça del Carme i a l’Horta del Valira les nits dels divendres i dissabtes d’aquest mes per evitar els botellons que hi ha hagut els últims mesos.

tracking