SEGRE

MEDI AMBIENT ZONES PROTEGIDES

Adjudiquen el projecte per restaurar la timoneda i l'aeròdrom

El Govern busca alternatives per a les antigues instal·lacions de l'aeroclub

Vista de la timoneda d’Alfés amb les instal·lacions de l’aeròdrom abandonat el 2015 al fons.

Vista de la timoneda d’Alfés amb les instal·lacions de l’aeròdrom abandonat el 2015 al fons.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Infraestructures de la Generalitat ha adjudicat a l’empresa Inam Enginyeria la redacció de l’estudi ambiental per a la recuperació i adequació de l’àrea protegida de la timoneda d’Alfés. La firma, que hi invertirà prop de 30.000 euros, té un termini de sis mesos per fer-ho. La Generalitat va plantejar al maig enderrocar instal·lacions de l’antic aeròdrom d’Alfés com a mesura per recuperar i adequar ambientalment la timoneda, que compta amb una superfície de 120 hectàrees i és una de les zones d’especial protecció d’aus de secà, sobretot de l’alosa becuda.

Així mateix, busca alternatives per a les antigues instal·lacions, actualment abandonades i en desús des del 2015, i mesures ambientals i paisatgístiques a la zona per fer compatible la conservació dels valors naturals i patrimonials (vegeu SEGRE del 25 de maig). L’estudi haurà de determinar els equipaments que han de mantenir-se i la seua utilitat. La senyalització de l’entorn del polvorí i altres elements de patrimoni històric associats a l’activitat aeronàutica des d’abans de la Guerra Civil, eliminar l’heliport i adaptar l’aparcament i els accessos.Sobre aquesta qüestió, l’alcalde d’Alfés, Hilari Guiu, va tornar a mostrar malestar ja que considera que la Generalitat actua d’esquena al municipi sense comptar gens ni mica amb la seua opinió i els seus projectes per revaloritzar les instal·lacions històriques de la guerra. Assegura que el consistori ja té projectes per revitalitzar i fer visitable la zona, mentre que posa en dubte que la presència d’una au que “ningú ha vist” serveixi per impulsar un municipi al qual se li han tallat totes les perspectives de progrés, va dir.

Aeroports adjudica serveis de terra per 705.000 € a Alguaire

Aeroports de Catalunya ha adjudicat a Servitec Mantenimiento Aeronáutico SA el servei de handling (assistència a terra a aeronaus) de l’aeroport de Lleida-Alguaire. El període és de tres anys i l’import de 705.526 euros. Aeroports va adjudicar al març un servei similar específic per a avions d’ús industrial al complex aeroportuari. Estava previst que Airline Care Spain SL el prestés fins al mes de juny passat, després d’haver obtingut el contracte per procediment negociat.

tracking