SEGRE

MUNICIPIS COMERÇ

Arbeca descarta acollir de nou el mercat dominical de segona mà

Al corroborar que el consistori seria responsable davant la venda de material irregular

Imatge d’arxiu del mercat de segona mà d’Arbeca.

Imatge d’arxiu del mercat de segona mà d’Arbeca.A.A.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’alcalde d’Arbeca, Sergi Pelegrí (ERC), va anunciar al ple d’aquest dimarts que “l’ajuntament no donarà continuïtat al Mercat d’Antiguitats i Segona Mà de diumenge ja que no s’emmarca dins de la legalitat vigent sobre mercats”. Va argumentar la decisió en “la responsabilitat que tenim davant de la població i atenent l’informe jurídic fet per un bufet especialitzat que assegura que l’ajuntament és responsable directe del mercat i de les irregularitats que hi pugui haver”. A més, va remarcar que no es podia restablir sense canvis profunds, una cosa que no contemplaven els promotors.

També hi ha altres qüestions com la traçabilitat dels productes (d’on procedeixen i la seua trajectòria) i les queixes veïnals, encara que ha estat la responsabilitat que confereixi la llei al consistori el que li ha fet prendre aquesta decisió. Pelegrí va afegir que el conveni estava caducat i que amb la pandèmia no es va tornar a renegociar.

El mercadillo de segona mà es va suspendre el mes de juny passat al trobar material robat venut en una de les parades (vegeu SEGRE del 17 de juny). Fonts municipals van indicar aleshores que calia introduir una sèrie de millores a instàncies dels Mossos d’Esquadra. El mercat va començar a finals del 2017 i el gener del 2020 es va fer una consulta popular en la qual va guanyar la postura favorable a mantenir-lo.

Per la seua banda, el ple va aprovar una modificació del pressupost per incloure els més de 900.000 euros d’ajuts de l’Estat per reparar els danys de la DANA de l’octubre del 2019 a totes les instal·lacions esportives que van quedar arrasades. D’altra banda, la inversió del PUOSC del Govern servirà per reposar serveis bàsics i convertir en zona de vianants els carrers del centre urbà. Ascendeix a 370.000 euros.

tracking