SEGRE

MUNICIPIS EQUIPAMENTS

Tiurana inverteix 25.000 € a legalitzar l'heliport per reobrir-lo a l'estiu

Tot i que el Govern el va descartar com a base operativa, fet que va motivar mobilitzacions

Un helicòpter actuant des de l’heliport de Tiurana.

Un helicòpter actuant des de l’heliport de Tiurana.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de Tiurana ha contractat un gabinet jurídic per legalitzar l’heliport que des de fa una dècada ha servit de centre d’operacions als helicòpters per actuar contra incendis forestals. L’alcalde, Àngel Villarte, va recordar que la Generalitat va traslladar a la primavera la base operativa a Tremp, la qual cosa va representar dures crítiques dels alcaldes de la Noguera el mes de maig passat i també mobilitzacions. Segons va afirmar Villarte, un dels arguments que va donar la conselleria d’Interior és que l’espai no era adequat a la legalitat vigent.

El consistori té prevista una inversió de 25.000 euros per pagar les quotes del gabinet i abonar les llicències corresponents que demostrin que tot està en regla i es pot utilitzar. Va afegir que l’heliport s’ha utilitzat durant deu anys pels Bombers sense cap tipus de problema i va remarcar que és lògic que hi hagi un punt a la comarca on es pugui actuar contra incendis, sobretot si es té en compte l’àmplia zona boscosa que es pot dominar des de l’enclavament tant de la Noguera, com de l’Alt Urgell i el Solsonès amb una extensió de més de 20.000 hectàrees. De fet, “aquest heliport ja ha demostrat la seua eficàcia per apagar diversos focs”, va incidir.

. “Encara que l’actuació la promou el consistori, servirà per a tota l’àrea forestal ja que Tiurana no té gaire zona boscosa.” Preveu que pugui posar-se en marxa l’estiu que ve. Val a destacar que la base d’helicòpters per a extinció d’incendis, amb una dotació mínima d’un aparell o dos durant la campanya d’estiu, està reconeguda en el pla director urbanístic de Rialb, aprovat pel Govern.

Per als alcaldes aquest reconeixement avala que el sistema “és eficient i necessari” en aquesta gran zona forestal que inclou tres comarques.

tracking