SEGRE

RENOVABLES MOBILITZACIONS

Protestes al Jussà contra línies de molt alta tensió

Marxa de quaranta vehicles a Comiols i manifestació a Tremp || Els alcaldes creuen que les compensacions no estan clares

Els manifestants van recórrer Tremp i van recollir firmes.

Els manifestants van recórrer Tremp i van recollir firmes.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Uns quaranta vehicles van participar ahir en una marxa lenta contra la línia de molt alta tensió que projecta Forestalia entre Laluenga (Osca) i Isona, al Pallars Jussà. La van convocar el col·lectiu Salvem lo Pallars i la plataforma contrària a l’Autopista Elèctrica.

Els participants van recórrer uns trenta quilòmetres des del Port de Comiols fins a Tremp, on hi va haver una manifestació i una recollida de firmes. Els contraris a aquesta infraestructura creuen que no aportarà beneficis socials i hipotecarà el futur de la comarca.

Van protestar també contra la línia d’alta tensió de 220 kV de Foradada del Toscar (Osca) a la Pobla de Segur, i contra projectes per a grans centrals solars que sumen 632 hectàrees a Isona i Conca Dellà, Suterranya, Castell de Mur i Talarn.

El grup d’energies renovables Forestalia ha ofert compensacions per valor de l’energia que consumeixin durant 40 anys, entre d’altres, als municipis afectats del Jussà: Gavet de la Conca, Isona i Conca Dellà, Tremp i Castell del Mur.

Tanmateix, els alcaldes coincideixen que no hi ha res concret, per la qual cosa mantenen les seues al·legacions i l’oposició a la iniciativa. Van apuntar que, si en algun moment aquestes compensacions són clares, es faran consultes per donar als veïns l’última paraula.

Els manifestants van recórrer Tremp i van recollir firmes.

Els manifestants van recórrer Tremp i van recollir firmes.ACN

tracking