SEGRE

MUNICIPIS POLÍTICA

Sant Ramon estrena alcalde al prosperar la moció contra Bochaca

La votació es va saldar amb sis vots favorables i un (del mateix Bochaca), en contra.

La votació es va saldar amb sis vots favorables i un (del mateix Bochaca), en contra.LAIA PEDRÓS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

? sant ramon ? Sense sorpreses d’última hora. La moció de censura contra el fins ahir alcalde de Sant Ramon, Aleix Bochaca (PDeCAT), es va aprovar amb els sis vots de la resta dels regidors, tant del govern (Junts) com de l’oposició (ERC). Va ser un ple tens i ple de retrets i hi van assistir més d’una quinzena de veïns.

El nou alcalde, Josep Maria Ribera, del mateix equip que Bochaca, va reconèixer que “no és el que volíem”, però és un “acte de democràcia” davant “una situació de bloqueig total de l’ajuntament, ja que l’anterior alcalde, amb una gestió individualista i poc transparent, havia perdut el suport de l’equip de govern i de tots els regidors de l’ajuntament, i això suposava un perjudici greu per als veïns i veïnes”, va assenyalar.

Ribera es va comprometre d’ara endavant a “treballar en equip” i amb transparència. Bochaca, alcalde de Sant Ramon des de feia 14 anys i que ha guanyat en quatre ocasions les eleccions amb majoria absoluta, va afirmar que “me’n vaig amb la consciència tranquil·la d’haver fet les coses bé i d’haver aplicat la llei amb igualtat per a tothom”.

Seguirà com a edil no adscrit, a l’oposició.

Va apuntar que “sempre he volgut aplicar la legalitat i els regidors de l’equip de govern no han entès que la legalitat ha d’aplicar-se als amics i no amics”. Va afirmar que “aquesta situació havia provocat amiguismes, tensions i pressions que no han pogut aguantar”.

Per a Esquerra Republicana, “avui és un gran dia per celebrar”.

La formació va acusar Bochaca de bloquejar mocions en els plens i de no facilitar-los documentació: “És un moment per a una nova etapa en què fer-ho pitjor és impossible.”.

La iniciativa va estar 2 setmanes als llimbs per dubtes legals La moció de Sant Ramon es va presentar el 13 de setembre, però es va retardar perquè el secretari tenia dubtes sobre si xocava amb la llei antitransfugisme. A més, Bochaca la va recórrer davant del jutge i va demanar de suspendre-la, fet que va descartar. Al maig, l’exalcalde i els regidors de l’equip de govern van arribar a un acord perquè ell fes un pas al costat al setembre, però no ho va fer. La de Sant Ramon és la sisena moció de censura a les comarques de Lleida des que va començar el mandat.

tracking