SEGRE

Terratrèmol a l'Alt Urgell: "Es movia tota la casa en bloc. Ha sigut ràpid i fort"

Veïns d'Os de Civís que van notar el terratrèmol

Veïns d'Os de Civís que van notar el terratrèmolC. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Íngrid Zambrano, veïna d’Os de Civís, es trobava veient la televisió en el moment del sisme i es va espantar “per un soroll fort i un moviment molt ràpid del terra”. “Tot ha sigut qüestió de segons i al principi no sabia què passava”, va explicar, encara que de seguida es va comunicar via WhatsApp amb altres veïns i va entendre que havia estat un terratrèmol. És la primera vegada que percep un moviment similar.

Per la seua part, María José Chao, també veïna del municipi, viu en una casa antiga construïda amb fusta i va assegurar que “he percebut com es movia tot l’habitatge en bloc”, va ser un moviment “molt ràpid i fort”, recorda. “Per un moment he pensat que el gos s’havia mogut sacsejant-se però de seguida m’he adonat que un moviment tan fort no el podia haver provocat l’animal”, va dir. Va assegurar que el gos, anomenat Thor, es va posar molt nerviós com a conseqüència del moviment de la terra, va assegurar. Una altra afectada, Consuelo Díaz, veïna també d’Os de Civís, es trobava dreta al costat d’un moble ple de llibres i va veure com “la llibreria es movia sencera”.

La família té un gos que es va amagar sota el llit atemorit i al migdia “encara no havia volgut sortir, estava espantat”, va explicar. Al marge de la tremolor, la veïna va notar també un “fort soroll

tracking