SEGRE

MUNICIPI VIDEOVIGILÀNCIA

Més de 90 càmeres de seguretat a Mollerussa per reduir furts i incivisme a la ciutat

Els Mossos incrementen la resolució de casos amb ajuda de la videovigilància

Càmeres instal·lades a l’exterior de L’Amistat.

Càmeres instal·lades a l’exterior de L’Amistat.J.GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

De les vuit denúncies per furts per valor de més de 400 euros que es van registrar a Mollerussa durant el segon trimestre d’aquest any (d’abril a juny), els Mossos d’Esquadra en van poder resoldre set gràcies a la identificació dels autors mitjançant les càmeres de seguretat instal·lades a l’espai públic, la qual cosa representa un 87% d’efectivitat. I és que la capital del Pla d’Urgell compta amb més de noranta càmeres de videovigilància a la ciutat (de les quals 26 estan en espais públics i la resta, en equipaments).

A Mollerussa, el furt representa el quaranta per cent de delictes contra el patrimoni, segons dades dels Mossos d’Esquadra. Durant el segon trimestre, dels 41 registrats (incloent-hi els lleus, que són per valor de menys de 400 euros), se’n van resoldre 23 (un 56% d’efectivitat i en la majoria de casos gràcies a la identificació dels autors a través de les càmeres, tant en l’espai privat com el públic).La capital del Pla compta amb càmeres de videovigilància en zones com el remodelat centre i també en equipaments municipals com el pavelló poliesportiu.

Les últimes s’han instal·lat aquest any al teatre L’Amistat, tres a l’interior del complex i tres a la zona exterior, una de les quals al carrer 11 de Setembre, un dels punts que registren més incivisme a la ciutat.

Segons l’alcalde, Marc Solsona, les incidències en aquesta via “són un tema que encara no tenim resolt”. En aquest sentit, el primer edil va remarcar que “encara queda molt recorregut per fer i hi ha zones i comportaments per polir”.

La ciutat també compta amb dos càmeres per controlar els contenidors d’escombraries i multar els veïns que la dipositin de forma incorrecta, instal·lades al carrer Arbeca i davant de les piscines municipals.

tracking