SEGRE

EMERGÈNCIES UNA HISTÒRIA AMB FINAL FELIÇ

Un boletaire troba sa i estalvi el nen que es va perdre en un bosc de Torà

Un boletaire de Torà va trobar ahir sa i estalvi el nen de 8 anys amb discapacitat que va desaparèixer dilluns a la Segarra. Després de passar 21 hores al bosc a 6 graus, va ser trobat a 8 quilòmetres de la casa de colònies on passava uns dies. Estava bé de salut i content d'ànims després d'haver gaudit del que creia que havia estat una gran aventura.

Els equips de rescat consultant un mapa ahir abans que es trobés el nen.

Els equips de rescat consultant un mapa ahir abans que es trobés el nen.LAIA PEDRÓS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Història amb final feliç. Després de gairebé 21 hores de recerca, un boletaire de Torà aliè a l’operatiu va trobar ahir a mig matí, en bon estat de salut, el nen de 8 anys amb discapacitat que dilluns al migdia havia desaparegut de la casa de colònies Auró Natura de Llanera, al municipi de Torà, entre les comarques de la Segarra i el Solsonès. El nen, que viu a la zona metropolitana de Barcelona, va ser trobat a les 10.56 hores a prop del nucli d’Ardèvol, al municipi de Pinós (Solsonès), a uns 8 quilòmetres del punt on va desaparèixer, a pocs metres de la casa de colònies. En el dispositiu de recerca van participar ahir 200 persones, la meitat professionals i la meitat voluntaris, però qui el va trobar va ser un boletaire de Torà aliè al dispositiu (vegeu el desglossament).

Des de la casa de colònies van celebrar que l’incident acabés amb final feliç després de moltes hores de sofriment i van destacar que afortunadament “el menor no ho ha viscut com un trauma”. En aquest sentit, fonts d’Auró Natura van explicar a SEGRE que “quan el vam trobar estava molt content després d’haver passat una aventura durant tota la nit”. L’alcalde de Torà, Magí Coscollola, va afirmar que “no em consta que hi hagi hagut cap negligència” per part de la casa de colònies. Coscollola va voler centrar-se que “hem trobat el nen sa i estalvi, que és el més important”. El primer edil de Torà va afegir que “si els pares o algú considera que hi ha hagut una actitud no adequada, ja es faran les investigacions que siguin procedents”. Segons van explicar des de l’operatiu de control, no era la primera vegada que el nen s’amagava dels cuidadors o de la persona que estava a càrrec seu, malgrat que habitualment apareixia al cap de pocs minuts.

En aquesta ocasió, no va seguir el patró habitual i mentre jugava amb els seus companys i monitors al camp de futbol de Llanera va arrancar a córrer cap al bosc i va desaparèixer. Per aquesta raó, la principal hipòtesi era que hagués tingut un accident a prop del lloc, ja que la casa de colònies Auró Natura es troba en una zona boscosa amb molts desnivells. A mesura que van passar les hores i que no hi havia rastre del nen, es va obrir una segona hipòtesi, que era que hagués continuat caminant.

El nen coneix la zona perquè és un usuari freqüent de la casa de colònies, on ha estat en diferents ocasions per passar d’uns dies de lleure com aquest pont del Pilar. El petit va recórrer 7,8 quilòmetres fins al poble d’Ardèvol, on el va trobar el boletaire de Torà. Es trobava en aparent bon estat, encara que una ambulància del SEM el va portar a un centre sanitari per efectuar-li una revisió més detallada.

La casa de colònies diu que el nen no ho ha viscut com un trauma, sinó com una gran aventura

Va agafar de nou el cotxe per tornar al bosc i es va dirigir al punt on li va semblar haver sentit els crits. Allà va veure el nen. “Estava encaixat en un punt en forma de v d’una séquia; es fa així per evitar que es negui la finca quan plou”, va dir. Va preguntar al petit com estava i li va oferir una poma que portava a la motxilla, que el nen es va menjar. Seguidament va trucar al 112, va pujar el petit al seu cotxe i el va portar a Ardèvol. Alarcón va explicar a SEGRE que no “se’l veia trist ni content” i va dir que durant el viatge el nen li va explicar que era en una casa de colònies i les activitats que hi feia.

“L’he trobat en una séquia i li he donat una poma” Josep Alarcón, el boletaire de Torà que ahir va trobar el nen, va explicar a aquest diari que va anar a buscar bolets a primera hora del matí i quan era al bosc va sentir algú que cridava, però no li va donar gaire importància perquè no sabia que hi havia una persona desapareguda. Quan va acabar de plegar bolets, passió que té des de petit, va agafar el cotxe i va tornar a casa. Allà la seua mare el va informar que el dia anterior havia desaparegut un nen. Llavors va pensar que aquells crits podien ser d’ell. Va agafar de nou el cotxe per tornar al bosc i es va dirigir al punt on li va semblar haver sentit els crits. Allà va veure el nen. “Estava encaixat en un punt en forma de v d’una séquia; es fa així per evitar que es negui la finca quan plou”, va dir. Va preguntar al petit com estava i li va oferir una poma que portava a la motxilla, que el nen es va menjar. Seguidament va trucar al 112, va pujar el petit al seu cotxe i el va portar a Ardèvol. Alarcón va explicar a SEGRE que no “se’l veia trist ni content” i va dir que durant el viatge el nen li va explicar que era en una casa de colònies i les activitats que hi feia.

Els equips de rescat consultant un mapa ahir abans que es trobés el nen.

Els equips de rescat consultant un mapa ahir abans que es trobés el nen.LAIA PEDRÓS

tracking