SEGRE

SUCCESSOS TRAGÈDIA A LA NOGUERA

Rosita Hernández va sobreviure després de quatre hores agafada a un cable en un soterrani inundat a Bellcaire: “Vaig fer un últim esforç per demanar auxili, sentia que em quedava poc per morir”

Un any de l'atac en què un home va matar una persona i va deixar 4 ferits a Bellcaire i Balaguer || Rosita Hernández va sobreviure després de quatre hores en un soterrani inundat i agafada a un cable

Rosita Hernández, la veïna de 71 anys de Bellcaire d’Urgell que fa un any va ser atacada brutalment per Benjamín Fernández.

Rosita Hernández, la veïna de 71 anys de Bellcaire d’Urgell que fa un any va ser atacada brutalment per Benjamín Fernández.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“Vaig fer un últim esforç per demanar auxili, sabia que em quedava poc per morir.” Ho diu Rosita Hernández, la veïna de 71 anys de Bellcaire d’Urgell que fa un any –el 13 d’octubre del 2020– va ser atacada brutalment per Benjamín Fernández, àlies Cuqui, un veí del poble de 48 anys que en una matinada i matí de fúria va atacar diverses persones en aquesta localitat i a la capital de la Noguera.

Un veí del Palau d’Anglesola de 56 anys, que va estar tres mesos en coma, va morir a conseqüència dels trets que li va disparar al cap; un home de Bellcaire va resultar ferit greu després de ser colpejat amb una maça i a Balaguer va intentar matar un pare i el seu fill calant foc en un pis. Rosita Hernández recorda que va acudir al voltant de les quatre de la matinada al bar del seu fill per netejar.

“Vaig veure el Cuqui amb una llanterna i em va saludar. El següent que recordo ja és ser dins de l’aigua i com em llançava pedres”, explica Hernández. L’agressor li va clavar un cop amb un objecte contundent que la va deixar atordida, la va carregar en un cotxe, la va portar fins a un edifici en construcció al carrer Lleida i la va llançar al soterrani, que estava cobert d’aigua.

“Estava molt atordida, agafada a un cable; no sé nadar i no sabia on era perquè era de nit”, relata. No va ser rescatada fins passades les vuit del matí quan un professor que passejava el seu gos va sentir els crits de socors. En realitat, els va sentir l’animal. “Aquest veí em va dir que el gos li estirava insistentment de la corretja per anar cap a mi”, afirma.

Es van necessitar 4 persones per treure-la d’allà. El següent record que té ja és a l’hospital, on va estar una setmana. Sobre l’agressió, Rosita Hernández explica les raons. “És una persona venjativa. Al bar li havien prohibit l’entrada per causar aldarulls i volia fer mal, molt mal”, conclou.

Un dia de fúria de tràgiques conseqüències Un jutjat de Balaguer continua investigant el cas. La instrucció encara la recta final i podria ser dividida en almenys dos causes, la de l’homicidi i les altres agressions, per la qual cosa seria jutjada per separat, segons van indicar fonts judicials. En el cas de l’homicidi seria amb jurat popular a l’Audiència de Lleida. Benjamín Fernández va ser empresonat el 15 d’octubre. Llavors va ser acusat d’intentar matar cinc persones –el veí del Palau d’Anglesola encara no havia mort. La Fiscalia el va imputar llavors de cinc temptatives d’assassinat; un delicte d’incendi per calar foc a un pis al carrer Ramon Llull de Balaguer; robatori amb violència i intimidació, per sostreure el cotxe del veí del Palau que va abandonar malferit en una granja; tinença il·lícita d’armes; un delicte de trencament, ja que no podia atansar-se a un dels homes que va atacar a Balaguer. També pot ser acusat de detenció il·legal, per emportar-se la dona que va agredir i va tirar en un pàrquing inundat, i un delicte de danys, per les pintades a la façana de l’ajuntament i el pavelló.

tracking