SEGRE

SUCCESSOS INVESTIGACIÓ

El cadàver d'Albesa és d'un home adult i es presumeix que va ser assassinat

Les primeres anàlisis de l'autòpsia apunten que el cadàver que va ser trobat dimecres al costat del riu a Albesa és el d'un home adult que portava entre 6 mesos i un any semienterrat. Les circumstàncies en les quals va ser sepultat, amb la probable participació d'almenys dos persones, porten a pensar que es tracta d'un crim.

El cadàver estava enterrat en aquest lloc de vegetació frondosa molt a prop del riu a Albesa.

El cadàver estava enterrat en aquest lloc de vegetació frondosa molt a prop del riu a Albesa.MAITE MONNÉ

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El cadàver trobat dimecres semienterrat a prop del riu a Albesa seria el d’un home adult i podria portar sepultat entre sis mesos i un any, segons apunten les primeres anàlisis de l’autòpsia. El cadàver, que presenta un avançat estat de descomposició, serà analitzat minuciosament en un complex estudi. Es tracta d’un cas amb molts interrogants i de què s’ha fet càrrec la Unitat Territorial d’Investigació (UTI) dels Mossos d’Esquadra.

Els primers objectius són determinar la identitat (no consta cap desaparició a la zona l’últim any) i confirmar que, com es presumeix, la mort va ser criminal. Sobre aquest últim aspecte, les estranyes circumstàncies en les quals el cos sense vida va ser sepultat, amb la probable participació d’almenys dos persones, porten a presumir que es tracta d’un crim.

El cadàver estava enterrat en un marge entre vegetació frondosa i a un metro escàs d’una zona humida. El cos es trobava ajagut de cara amunt i tenia totes les parts tret d’un tros d’una cama, concretament des de sota del genoll, que va permetre trobar la resta del cos. La troballa es va produir durant una visita de tècnics de la Generalitat i de l’ajuntament per a una futura actuació a l’entorn del riu Noguera Ribagorçana. Concretament una especialista en boscos va trobar part d’una extremitat.

Al lloc van acudir agents d’investigació i de la policia científica, que van examinar la zona i van detectar com, oculta entre la vegetació, hi havia una part de terra que semblava remoguda. Amb l’ajuda d’una excavadora, van descobrir la resta del cadàver. No estava tapat amb bosses o altres objectes i sembla que amb prou feines portava alguna peça de vestir que podria haver-se integrat amb la pell. La fossa en la qual es trobava era d’entre mig i un metre de profunditat, cosa que porta presumir que hauria estat feta per almenys dos persones.

El primer que es jutjarà és l’assassinat d’un veí d’Artesa de Segre i demanen 47 anys de presó

L’alcaldessa d’Albesa, Eugènia Puig-Gròs, va explicar que “ens ha sorprès molt aquesta troballa i no consten persones desaparegudes en aquesta zona ni als pobles pròxims”.

DADES

  • Troballa. La troballa es va produir dimecres al migdia, quan tècnics que feien una visita a la zona van trobar-hi part d’una cama. Al lloc es van desplaçar agents d’investigació i de la policia científica dels Mossos.
  • Primeres anàlisis. Les primeres anàlisis apunten que es tractaria d’un home d’edat adulta i que podria portar enterrat entre sis mesos i un any. L’estudi haurà de ser minuciós i complex a causa de l’estat en el qual es troben les restes.
  • Enterrat. La resta del cos estava enterrat a escassos metres d’un camí i en una zona frondosa. Els investigadors van veure que la terra estava remoguda. Van utilitzar una màquina i van tardar diverses hores a poder retirar-lo.
  • Descomposició. El cadàver, ajagut de cara amunt i sense estar tapat, presentava un avançat estat de descomposició. En una primera inspecció ocular no es va poder determinar si es tractava d’un home o una dona ni l’edat

Pendents de judici tres crims a les comarques de Lleida

Tres crims estan actualment pendents de judici a les comarques de Lleida. El primer que se celebrarà amb tota seguretat és el de l’assassinat a finals del 2018 de Josep Maria Solans, un veí d’Artesa de Segre de 60 anys el cos sense vida del qual va ser trobat al seu habitatge nu, lligat de mans i amb diversos mitjons a la boca, cosa que va provocar que morís asfixiat. Fa just un mes que la Fiscalia va fer públic el seu escrit d’acusació. Demana sengles condemnes de 47 anys de presó per als dos principals acusats. Es tracta de dos joves que, segons el Ministeri Públic, van ordir un pla per aprofitar-se econòmicament d’ell. Finalment van decidir assassinar la víctima i van planejar la seua mort simulant un suïcidi. Van anar a l’habitatge de la víctima, li van lligar les mans amb brides i li van posar diversos mitjons a la boca, cosa que va provocar que morís per asfíxia. Van intentar cremar el pis simulant un acte suïcida.

Un altre cas pendent d’arribar a judici és l’assassinat d’un home el setembre de l’any passat en un pis de l’avinguda de les Garrigues al barri lleidatà de Cappont. El presumpte autor és Pierre Rubio, de 58 anys i nacionalitat francesa, que havia sortit de la presó vuit mesos abans. Va ser detingut poc després a França, on havia fugit. La víctima era un veí d’Arbeca de 42 anys. 

L’últim cas és el del veí de Bellcaire d’Urgell acusat d’atacar diverses persones en aquesta localitat i a Balaguer fa ara just un any. Un veí del Palau d’Anglesola va resultar ferit d’extrema gravetat al rebre dos trets al cap i una pallissa. Va morir tres mesos després a l’hospital. El presumpte autor és Benjamín Fernández, àlies Cuqui. Uns altres dos veïns del poble van resultar ferits de gravetat al ser atacats brutalment.D’altra banda, tots aquests presumptes criminals es troben empresonats.

tracking