SEGRE

L'ACM premia una iniciativa municipal de Mollerussa

L’Associació Catalana de Municipis premia per primera vegada 6 iniciatives d’ens municipalistes i reconeix 11 expresidents

L'ACM premia una iniciativa municipal d'aquesta ciutat de Lleida

L'ACM premia una iniciativa municipal d'aquesta ciutat de LleidaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Associació Catalana de Municipis (ACM) ha entregat avui els I Premis ACM, que reconeixen a 6 projectes i iniciatives d’ens del municipalisme català, durant l’acte de commemoració dels seus 40 anys d’història i la XXIV Assemblea, a Vic (Barcelona).

Més de 50 projectes d’ens locals s’havien presentat a aquesta primera convocatòria, els guanyadors de la qual han rebut els seus premis, i també s’ha reconegut els 11 expresidents que ha tingut l’entitat, informa l’ACM en un comunicat.

En l’àmbit de la governança, s’ha reconegut la iniciativa 'Fem realitat l’Àgora digital de Mollerussa. Programa (RE)activem Mollerussa' (Lleida), del seu ajuntament, que proposa la creació d’un model de relació entre entitats, comerços, ciutadania i consistoris.

Quan l’àmbit d’acció climàtica s’ha reconegut el projecte 'Sostenibilitat alimentària' --per reduir el malbaratament alimentari i fomentar una dieta equilibrada-- del Consell Comarcal del Vallès Oriental; i el 'GarrotxaDomus', de l’Ajuntament d’Olot (Girona), que pretén impulsar l’eficiència energètica i energies renovables en el municipi.

També s’ha premiat al projecte 'Servei Especialitzat d’Atenció a les Persones’, del Consell Comarcal del Baix Llobregat (Barcelona), dirigit a detectar valorar i intervenir en situacions de maltractament a persones grans o en situació de vulnerabilitat.

S’ha premiat a la iniciativa 'Càlcul del valor social integrat (VSI) de les entitats i empreses de l’economia social d’El Prat de Llobregat' (Barcelona), de l’Ajuntament de la ciutat, que vol conèixer els valors d’empreses del municipi.

En l’àmbit de la cultura, el guardó ha estat per a 'Passaport cultural’, de l’Ajuntament del Palau-Solità i Plegamans (Barcelona), amb l’objectiu de crear un escenari amb perspectiva comunitària que faciliti la proximitat, interès i motivació dels joves cap a la cultura.

A més, s’ha reconegut els 11 expresidents de l’entitat: Ramon Montanyà, que ho va ser de 1981 a 1983, Arcadi Calzada (1983-85), Josep Azuara (1985-87), Juli Sanclimens (1987-95), Pere Macias (1995-96), Josep Grau (1996-99), Pilar Blasco (1999-2001), Joan Maria Roig (2001-07), Salvador Esteve (2007-11), Miquel Buch (2011-18), David Saldoni (2018-19) i, actualment, Lluís Soler (des de 2019).

tracking