SEGRE

SUCCESSOS JUSTÍCIA

Troben penjat amb un llençol l'acusat de l'atac mortal de Bellcaire

Benjamín Fernández va aparèixer mort ahir a la cel·la, el dia que es complia un any del seu ingrés a la presó || Va ferir cinc persones i una d'elles va acabar morint

Benjamín Fernández, després de decretar-se’n l’ingrés a la presó.

Benjamín Fernández, després de decretar-se’n l’ingrés a la presó.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Benjamín Fernández, àlies Cuqui, el veí de Bellcaire d’Urgell de 48 anys que en fa un van agredir cinc persones en aquesta localitat i a Balaguer, de les quals una va acabar morint, es va treure la vida ahir al Centre Penitenciari Ponent, just el dia que es complia un any del seu ingrés a la penitencieria lleidatana.

El jutjat de Balaguer va decretar-ne el 15 d’octubre de l’any passat l’ingrés a la presó sense fiança. Pel que sembla, havia estat canviat en diverses ocasions de mòdul i s’havia vist implicat en algun incident a la presó. La instrucció del cas encarava la recta final i es presumia que podia ser dividit en dos causes, la de l’homicidi i la de les altres agressions, per la qual cosa anaven a ser jutjades per separat, com va avançar SEGRE dimecres passat.

Fernández va ser empresonat el 15 d’octubre del 2020 i llavors va ser acusat d’intentar matar 5 persones –un veí del Palau d’Anglesola ferit aquell dia encara no havia mort. Fiscalia li va imputar 5 temptatives d’assassinat, un delicte d’incendi per calar foc a un pis al carrer Ramon Llull de Balaguer, robatori amb violència per sostreure el cotxe del veí del Palau i que va abandonar malferit en una granja, tinença il·lícita d’armes i un delicte de trencament ja que no podia atansar-se a un dels homes que va atacar a Balaguer.

També hauria pogut ser acusat de detenció il·legal per endur-se una dona que va agredir i va tirar en un pàrquing inundat (vegeu el desglossament), i d’un delicte de danys, per pintades a la façana de l’ajuntament i el pavelló.La pitjor part se la va emportar el veí del Palau d’Anglesola, al qual va disparar dos trets al cap i va apallissar. Va resultar ferit crític i va acabar morint tres mesos després a l’hospital.

Dimecres es va complir un any de les agressions i de l’incendi provocat en un pis de Balaguer

“Recordo com em tirava pedres”, va explicar una de les víctimes

Rosita Hernández, de 71 anys i veïna de Bellcaire, va sobreviure a l’atac de Benjamín Fernández. Aquesta setmana va recordar per a SEGRE com el va viure. La dona va explicar que va anar cap a les 4 de la matinada al bar del seu fill per netejar. “Vaig veure el Cuqui amb una llanterna i em va saludar. El següent que recordo és ser a dins de l’aigua i com em llançava pedres”, va afirmar. L’agressor li va clavar un cop amb un objecte contundent que la va deixar atordida, la va carregar en un cotxe, la va portar fins a un edifici en construcció al carrer Lleida i la va llançar al soterrani, que estava ple d’aigua. “Estava molt atordida, agafada a un cable; no sé nadar i no sabia on era perquè era de nit”, relata. No va ser rescatada fins passades les vuit del matí per un professor que passejava el gos.

tracking