SEGRE

CERTÀMENS AGRICULTURA

Barbens estrena la Fira de la Poma amb exposicions i activitats familiars

Jocs tradicionals i mostres amb les pomes de la comarca com a protagonistes

Jocs tradicionals amb pomes a l’escola de Barbens.

Jocs tradicionals amb pomes a l’escola de Barbens.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Barbens va iniciar ahir un cap de setmana d’activitats familiars, jocs tradicionals i exposicions amb les pomes com a protagonistes. Va inaugurar la 38 edició de la Fira de la Poma amb l’obertura d’una mostra a l’ajuntament de les diferents pomes que produeixen la comarca del Pla d’Urgell i els seus voltants, com la golden o la granny smith, entre d’altres. També hi havia altres fruites locals com la pera.

També a l’edifici del consistori es pot visitar una mostra col·lectiva de pintures del grup d’art de l’Espai Josep Aragonès, que té com a tema principal la poma.

La inauguració d’aquestes exposicions, a càrrec de l’alcalde, Andreu Benet, i la regidora de Cultura, Judit Ibós, va marcar l’inici de la programació. Va prosseguir al migdia amb el pregó i un concert vermut a càrrec de Lo Pau de Ponts.A la tarda, els més petits van poder participar en diferents tallers infantils i jocs tradicionals al pati de l’escola Sant Roc, organitzades per l’AFA Escola Sant Roc i l’Espai d’Art Josep Aragonès.

A la nit va tenir lloc l’espectacle Audiència irreal de Toni Albà.Per avui diumenge, la Fira de la Poma de Barbens acollirà una exposició de tractors antics, que s’exhibiran al públic a la plaça dels Països Catalans i el carrer Lleida a partir de les vuit del matí.

D’altra banda, es durà a terme un concurs d’habilitats sobre tractor. Al migdia, les famílies podran participar en l’espectacle Dansircant, a càrrec de SAC Espectacles, a la pista descoberta del poliesportiu.

tracking