SEGRE

FIRES TRADICIONS

Esterri d'Àneu reprèn la fira ramadera de Santa Teresa i reuneix mil visitants

El certamen va celebrar ahir la subhasta de vaques i avui n'hi ha una de cavalls pirinencs

Centenars de persones van contemplar els exemplars de vaca bruna a la fira ramadera d’Esterri.

Centenars de persones van contemplar els exemplars de vaca bruna a la fira ramadera d’Esterri.AJUNTAMENT D¡ESTERRI D’ÀNEU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Esterri d’Aneu va rebre ahir més d’un miler de visitants el primer dia de la Fira de Santa Teresa, el certamen ramader que el municipi ha tornat a celebrar aquest any després de suspendre’l el 2020 arran de la pandèmia. La jornada d’ahir es va dedicar a la vaca bruna del Pirineu, amb una subhasta d’exemplars d’aquesta raça i un concurs. Avui tornaran a celebrar-se, encara que aquesta vegada serà amb cavalls de raça pirinenca. Al comerç de bestiar es van sumar una trentena de parades d’aliments i altres productes artesanals.

Tant les subhastes de bestiar com el mercat artesanal de la fira s’han convertit en un atractiu turístic del municipi.

Així ho valora l’ajuntament, que participa en l’organització del certamen juntament amb el Parc Natural de l’Alt Pirineu i les associacions de ramaders de vaca bruna i de cavall pirinenc català del Pallars Sobirà. La venda telemàtica d’animals que diferents municipis van provar el 2020, davant de les restriccions a la mobilitat per la Covid, no han tingut continuïtat en aquesta fira, on la subhasta de vaques es va dur a terme de la forma tradicional.“S’ha convertit en un cap de setmana de moltes visites fora de la temporada alta de turisme”, va explicar l’alcalde, Pere Ticó, que va valorar positivament l’interès que desperta el certamen més enllà dels ramaders que acudeixen a vendre i comprar cavalls i vaques.

El programa de la fira inclou aquest any la projecció del documental El no a l’os, sobre el moviment d’oposició a la reintroducció de l’os bru al Pirineu.Per la seua part, l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu organitza visites guiades a la seu de la Casa Gassia, que mostra la vida domèstica al Pallars a començaments del segle XX.

tracking