SEGRE

LLEIDA

Ocupació del 80% en turisme rural i del 75% en bungalous de Lleida

El final de les restriccions anima visitants i boletaires a recórrer el Pirineu || Satisfacció en el sector de la restauració al suprimir-se els límits d'aforament

Una família de boletaires, als boscos de l’Alt Urgell animats pel bon temps.

Una família de boletaires, als boscos de l’Alt Urgell animats pel bon temps.C.S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El final de les restriccions per la Covid també ha animat el turisme aquest cap de setmana. Després d’un estiu de rècord respecte a les pernoctacions amb 1,3 milions entre el juny i l’agost, a la tardor l’ocupació també està sent bona gràcies als ponts festius com el de la Mercè o el Pilar. Durant aquest cap de setmana, que no coincideix amb cap festivitat, l’ocupació respecte al turisme rural està al 80%, segons les dades del Patronat de Turisme de la Diputació, un percentatge més que bo.

El pont del Pilar va ser el primer sense limitacions d’aforaments per a les cases de pagès, que ja poden acollir grups de més de 10 persones. Segons responsables del sector, les reserves també són bones per al pont de Tots Sants i comencen a fer-se per Nadal, dates per a les quals també es preveu estar al complet, si les circumstàncies per la pandèmia no canvien.

Pel que fa als bungalous, aquest cap de setmana estan al 70% i les zones d’acampada, a un 30 o 40%, segons l’organisme.

El 50% dels càmpings petits han tancat, cosa que representa un 20% de les places. La resta estan oberts i la previsió per Tots Sants també és bona.Tanmateix, aquest cap de setmana les reserves als hotels no arriben al 20% encara que esperen que millorin de cara a Tots Sants, ja que l’1 de novembre és dilluns festiu i, sobretot, durant la temporada d’esquí.

La majoria dels visitants són boletaires animats per la bona campanya de bolets, però també hi ha altres atractius com la gastronomia, la naturalesa i el patrimoni cultural.

Responsables del Patronat van indicar que, malgrat que el turisme actiu ha donat per finalitzades les activitats relacionades amb el riu, hi continua havent molt interès per altres alternatives com el senderisme o les excursions en bicicleta de muntanya o a cavall.D’altra banda, el final de les restriccions també beneficia restaurants i bars que han pogut omplir-se al complet de visitants. Fonts del Patronat van indicar també que repercuteix positivament en moltes comarques del Pirineu, com és el cas de l’Alta Ribagorça, que estan immerses en les seues setmanes gastronòmiques, i moltes altres localitats pendents d’inaugurar fires relacionades amb productes de proximitat.

tracking